Speltips

Speltips Örgryte - Kristianstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-28 18:00 Spela här

Speltips Örgryte - Kristianstad
Land: Sverige Liga: Div 1 södra
Odds: 1,89 Speltips: 1 (-1,25)
2015-06-28 18:00 Örgryte - Kristianstad 1 (-1,25) 1,89 LelleSandahl

Gamla fina Örgryte har fortfarande en lång väg att vandra innan klubben är redo för att spela allsvensk fotboll igen. Men på division 1-nivå är man ett klasslag. Oturligt nog är de inte ensamma om det i årets upplaga av söderettan, den starkaste på länge eller rent av någonsin. Förlusten mot suveräna Trelleborg sist gör att dagens fajt blir en måstematch för att inte tappa greppet om andraplatsen i tabellen som ger kval till superettan. Tror ÖIS knyter näven och går ut och vinner på Gamla Ullevi - mot ett Kristianstad som haft en rörig uppladdning inför matchen.

DIVISION 1 SÖDRA
4. Örgryte IS 11 6 2 3 23-11 12 20
7. Kristianstad 11 4 3 4 16-18 -2 15

ÖIS hemma
5 3 1 1 10-6 4 10

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Trelleborg - ÖIS 2-1

KFF borta
5 1 0 4 7-12 -5 3

Formen
V, V, F, O, V

Senaste match
Oskarshamn - Kristianstad 2-3

2009 var sist vi såg Örgryte i svensk fotbolls finrum. Då åkte laget ner med buller och bång tillsammans med Hammarby. Sejouren i superettan var tänkt att bli ettårig men slutade med fiasko. En niondeplats och helt jävla tomt i ladorna. Örgryte IS AB försattes i konkurs och klubben flyttades ner till division 1 södra. Där har klubben försökt bygga på unga, utvecklingsbara spelare tills att ekonomin balanserats upp. Och nu ser det väl skapligt ut på den fronten vilket gjort att laget kunnat satsa rätt så fint jämfört med andra lag på den här nivån. I truppen finns flera välkända namn som George Mourad, Willam Atashkadeh, Fredrik Björck och Björn Anklev. Dessa rutinerade pjäser spelar givetvis inte gratis. ÖIS har gjort en helt ok vår men hade nog hoppats vara jämnare. Efter tre raka segrar i ligan (5-0 mot Lund, 2-0 mot Höllviken och 3-2 mot Oskarshamn) åkte ÖIS på pisk i förra omgången borta mot ett vrålstarkt Trelleborg (2-1). Känns väl som att det är Trelleborg (klar favorit i nuläget), ÖIS, Öster och kanske Oddevold som gör upp om de två högsta platserna. Till kvällens match mot Kristianstad saknas Andreas Östling som drog på sig sitt andra gula kort i minut 63 - varpå ÖIS slutforcering inte blev så bra som den hade kunnat mot TFF. Annars har Marcus Lantz gott om alternativ att välja bland.

Betydligt stökigare uppladdning för Kristianstad. Laget kommer visserligen från två raka segrar (bottenlagen Lund, Oskarshamn) men är drabbat av avbräck och misstanke om mutskandal. Det är 2013 års säsong som utreds där spelare ska ha tagit emot mutor, något som klubben har fått lägga fokus på under den gångna veckan. Dessutom saknas förstekeepern på grund av skada liksom lagkapten Daniel Nicklasson och startspelaren Nahom Girmai på grund av avstängning. Lite väl mycket problem samtidigt för att möta ett starkt Örgryte på bortaplan tror jag.

SPELTIPS
Örgryte bör och måste vinna mot Kristianstad. När KFF dessutom har diverse problem i truppen och svag bortastatistik känns det som gott läge för ÖIS att ta tre poäng och knappa in på Oddevold som innehar andraplatsen just nu. Spelar ÖIS att vinna -1,25 till 1,89 hos Unibet . Då får vi halva insatsen åter om klassikerklubben bara vinner med uddamålet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 28 Juni, 2015, 11:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!