Fick nöja mig med push på Trelleborg medan Örgryte vann planenligt i går. Kör vidare med söderettan när jag ändå har flytet uppe. Landskrona BoIS har ett bra lag men fick inte ihop det i början av serien. Nu har de hittat ett mer stabilt spel, kommer från 4-0 borta mot jumbon och möter nu ett Höllviken med tre raka torskar. Backar hemmalaget trots att de varit bedrövliga på Landskrona IP.

DIVISION 1 SÖDRA
8. Landskrona 11 4 2 5 11-13 -2 14
10. Höllviken 11 3 4 4 16-12 4 13

BoIS hemma
5 0 1 4 1-9 -8 1

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Lund - Landskrona 0-4

Höllviken borta
5 1 2 2 8-11 -3 5

Formen
F, F, F, O, O

Seanste match
Husqvarna - Höllviken 5-2

Landskrona BoIS upplevde en katastrofal säsong i Superettan förra året och många ville lämna klubben inför årets säsong. Några blev kvar mot sin vilja och det var säkert därför det tog ett tag innan laget hittade harmonin. Nu har formen sakta men säkert börjat stabilisera sig. BoIS har ett bra lag på pappret men jobbar man inte för varandra blir det svårt i alla divisioner. Nu har BoIS tagit 10 poäng på de fem senaste matcherna varav 4-0 borta mot svaga jumbon Lund i torsdags förra veckan. Alltid skönt att göra lite mål (två kassar av Mårten Nordbeck) och hålla nollan. Nu väntar en icke omöjlig uppgift på förhand. BoIS har varit bedrövliga på hemmaplan och nu är det dags att vända på det. Måns Ekvall är avstängd men utöver det kan de ställa samma elva på benen om de så önskar.
BoIS-truppen: Jonas Sandqvist, Kevin Alin, Viktor Svensson, Daniel Jarl, Philip Andersson, Mikael Dahlgren, Muamet Asanovski, Igor Arsenijevic, Rasmus Alm, Mårten Nordbeck, Dennis Olofsson, Andrew Stadler, Darko Lukanovic, Marko Mugosa, Alex Hylander, Cheikh Sarr, Philip Ljung och Jesper Sjöland.
- Det ser bra ut annars. Vi gjorde en bra match mot Lund men vi har ändå en högre kapacitet i laget och det hoppas jag att vi nu kan visa hemmapubliken, säger BoIS-tränaren Zvezdan Milosevic.
Finns flera klasspelare i truppen och mot ett Höllviken som torskat tre raka och har rutinerade Freddy Borg avstängd ska de ha bra chans. Höllviken hade förlorat med 0-2 hemma mot Örgryte och 0-1 hemma mot Trelleborg. Ruggigt tuffa matcher och ingen skam i det. Sedan kom Husqvarna borta. Också en tuff match och tufft skulle det bli. 2-0 efter tolv minuters spel och när Freddy Borg tog två snabba gula kort var laget decimerat från minut 20. Ridå. 5-2 till Husqvarna och Höllvikens självförtroende kan inte vara det allra bästa till dagens match.

SPELTIPS
Känns som Landskrona BoIS är på gång samtidigt som Höllviken lider av att ruggigt tufft spelschema. Med tanke på BoIS sköna islossning sist och Höllvikens kollaps finns en god möjlighet för BoIS att ta en ny trepoängare och hålla drömmen om kvalspel vid liv. Spelar Landskrona -1 asian till 1,98 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-06-29 11.39:15

EDITERAD 2015-06-29 11.39:57

This is the stats tab
This is the post tip