Speltips

Speltips Brommapojkarna - Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-30 18:00 Spela här

Speltips Brommapojkarna - Mjällby
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,65 Speltips: X2 (+0,5)
2015-06-30 18:00 Brommapojkarna - Mjällby X2 (+0,5) 1,65 LelleSandahl

Landskrona BoIS var numret större än nykomlingen Höllviken och handicapspelet gick till slut att räkna hem ganska säkert. Förutom en spännande U21-final är det ångestmöte på Grimsta IP på kalendern. Brommapojkarna har spottat upp sig och tog en oväntad storseger borta mot ett kollapsat IK Frej (4-0) senast. Bottenkollegan Mjällby gjorde en stark insats borta mot Östersund och var bara minuter från att åka hem med poäng - de borde gjort minst ett mål också. Inte imponerad av något av dessa två lag - men tycker ändå att BP är för stor favorit.

SUPERETTAN
15. BP 14 2 3 9 13-21 -8 9
16. Mjällby 14 2 1 11 9-25 -16 7

BP hemma
7 1 3 3 4-7 -3 6

Formen
V, F, V, F, O

Senaste match
Frej - BP 0-4

Mjällby borta
6 1 0 5 3-13 -10 3

Formen
F, F, F, F, V

Senaste match
Östersund - Mjällby 1-0

Två krislag ställs mot varandra på tisdagskvällen. Båda ramlade de ur allsvenskan förra säsongen och blev av med stora delar av truppen. För BP:s del har orutinen lyst igenom medan det för Mjällbys del varit en fråga om svagt grundspel, anfallsspel och försvar. Tycker båda lagen för tillfället visar en uppåtgående trend och det blir en oerhört viktig match om de sista poängen innan superettan går på sommarledigt ett par veckor. Såg båda lagens senaste matcher och blev faktiskt mer imponerad av Mjällby som stod för en stark insats borta mot topplaget Östersund. Hade trott på överkörning från ÖFK:s sida men det var faktiskt inte helt rättvist att MAIF åkte hem med noll poäng tycker jag. Chanser fanns. Frej - BP var en match av väldigt låg kvalitet. Inget talade för att BP skulle gå och vinna med 4-0 men efter att bortalaget tagit ledningen kollapsade Frejpan helt och hållet. Alla avslut gick i mål i princip. Med det sagt tror jag det kan ha vaggats in en falsk trygghet inför kvällens match mot Mjällby. Visst, BP har spelat upp sig och nye anfallaren Emil Bellander bidrar med ny energi. Men BP är fortfarande till stora delar ett juniorlag som jag inte litar på. Samtidigt har knappast Mjällby heller gjort resultat (framförallt borta) som gör att man vågar spika dem. Men tror ändå den lilla fördel Mjällby har med sin erfarenhet och förmåga att spela ett mer fysiskt spel talar till deras fördel här. Det är en "cupfinal" där BP kommer få ha bollinnehavet och Mjällby satsa på kontringar och fasta situationer. Försvarsspelet mot Östersund var väldigt bra och får de in första målet tror jag BP får svårt. Avstängningar dras båda lagen med. I BP saknas Serge-Junior Martinsson Ngouali och MAIF får klara sig utan Benjamin Fadi och Daniel Nilsson. Samtidigt får båda lagen tillbaka någon gubbe också.

SPELTIPS
Knappast ett all in-spel men tycker ändå att BP är för stor favorit här. 1,65 på X2 (+0,5 asian) hos bet365 testas (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 30 Juni, 2015, 11:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!