Bröndby manglade sitt Europa League-motstånd från San Marino. Men vi fick inte fler än exakt 5 hörnor i första halvlek och därmed push på spelet. Satsar vidare på den asiatiska marknaden med ett spel i Tippeligan. Fjolårsmästarna Molde har inte gått som tåget den här säsongen. Nu har man problem på flera fronter. Målvakten såld till Tyskland, två backar avstängda och en tränare som precis gått ut med att han lämnar efter säsongen. Skrälläge!

TIPPELIGAN
5. Molde 14 6 4 4 31 16 +15 22
9. Sarpsborg 14 4 5 5 17 18 -1 17

Sarpsborg hemma
7 2 2 3 9 9 0 8

Formen
F, V, F, O, V

Senaste match
Viking - Sarpsborg 3-1

Molde borta
7 2 2 3 9 8 +1 8

Formen
O, V, O, F, V

Senaste match
Rosenborg - Molde 1-1

Norska högstaligan och en fajt mellan Sarpsborg och Molde på schemat. Om vi börjar med hemmalaget så har dom haft väldigt otur med skador vilket gör att ett niondeplats i tabellen får ses som starkt. Men nu börjar skadeläget lätta! Martin Wiig, Anders Trondsen och Kristoffer Tokstad ska alla vara redo att sparka boll igen. Däremot saknas fortfarande Claes Kronberg och Joachim Thomassen samt Amin Askar som är avstängd. Ändå är skadeläget bättre än på länge. I fjol vann Molde här men innan dess hade Sarpsborg två raka hemmasegrar mot kvällens motståndare. Ett lag som har det tufft efter guldet förra säsongen. Svaga resultat på bortaplan gör att de redan ligger elva poäng bakom serieledaren Rosenborg. Dessutom är det ganska rörigt inför kvällens fajt. Målvakten Nyland är såld till Tyskland samtidigt som coach Tor Ole Skullerud bekräftat att han lämnar efter säsongen. Dessutom saknas försvararna Vegard Forren och Tommy Hoiland på grund av avstängning. Visst, Molde har en bred trupp - men harmonin är absolut inte den bästa och därför tycker jag att ett taggat Sarpsborg ska ha chans på poäng här.

SPELTIPS
Gillar Sarpsborg +0,75 (+0,5 +1) till 1,96 hos bet365 . Det betyder halv förlust om Molde vinner med uddamålet men alltså hel vinst även på kryss efter 90 minuter (3/5 units).

Vad tror ni. Utnyttjar Sarpsborg röran i Molde?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip