Spelar u2,5 mål i Häcken-Helsingborg till 2.02 på UB.


Häcken har gått U2,5 i 11/13 matcher medan HIF gått u2,5 i 5/13.

Gerhardssons Häcken har varit ett lag jag matat överspel på i ett par säsonger nu. Laget har haft ett bra anfallsspel och ofta ett par vassa gubbar framåt. I år har det dock varit annorlunda. Ingen av toppforwardserna har levererat och bakåt har man varit stabila. 13 insläppta är näst bäst i den här serien. Nu har man visserligen ingen Lugano kvar i truppen, men har ändå ett par bra backar. Truppen:

Häckens trupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Simon Gustafson, Abubakari, Mohammed, Makondele, Samuel Gustafson, A. Andersson, Berggren
Forwards: Rexhepi, Jeremejeff, Thorvaldsson, Skoglund

Saknar fortfarande Martin Ericsson, vilket jag tycker är ett rätt stort avbräck. När han är bra är Häcken bra. Nu faller ett stort ansvar på Simon Gustafsson, som måste ladda om efter att ha varit iväg med U21 i 3 veckor.

Även Helsingborg har ett bra truppläge:


HIFs trupp:
Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 14. Lalawélé Atakora, 16. Mikael Dahlberg, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Emil Krafth är väl avbräcket. Men det innebär förmodligen en mer defensiv balans på laget, då högerbacken brukar vara ett bra offensivt vapen på sin kant.

Matchen är den första på Häckens nya arena, Bravida Arena. Fullsatt väntas det bli och det är nog en skön kontrast mot att tvingas spela på ett ekande tomt Ullevi. Men Häcken var väldigt uddlösa på våren och Henke har flera gånger visat att han inte är rädd för att spela för att få en poäng när det vankas bortamatch. Lär inte bjuda på något här heller.

Tycker u2,5 känns som en bra startposition här. Häcken lär vilja sätta fart på saker och ting här, men klarar man av att omsätta bolltrillandet till målchanser och mål? Vi får se, jag tror på en ny målsnål match.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip