Tätt matchande för Elfsborg och nu väntar Falkenbergs FF på ett fullsatt Falkenbergs IP. Folkfest på västkusten och det här blir en intressant match att följa. Båda lagen har avbräck som blir intressanta att se hur de klarar av.

Förra säsongen
Elfsborg - FFF 1-0
FFF - Elfsborg 2-3

Allsvenskan
3. Elfsborg 13 8 3 2 26-14 12 27
12. Falkenberg 13 3 3 7 16-23 -7 12

FFF hemma
6 2 2 2 8-9 -1 8

Formen
F, F, F, O, V

Senaste match
Bröndby - FFF 1-0 (träningsmatch)

Elfsborg borta
6 4 0 2 9-4 5 12

Formen
O, V, F, O, V

Senaste match
Lahti - Elfsborg 2-2 (Europa League)

I min mening spelar Elfsborg den vackraste fotbollen i allsvenskan, men kanske den alltid mest effektiva. Den här säsongen har de dock skött sig rätt bra både hemma och borta. Nu börjar dock en period med extremt tätt matchande där laget var ute och spelade Europa League-kval i Finland så sent som i torsdags. 2-2 borta mot Lahti lär de ju lösa på hemmaplan men inte särskilt imponerande att släppa till två baljor mot ett lag av den kalibern. Nu väntar normalt hemmastarka Falkenberg inför fullsatta läktare. Båda lagen har som sagt avbräck som gör att tränarna tvingas tänka till. I FFF är det givetvis tufft att skyttekungen och bjässen Hakeem Araba är avstängd. Går inte att säga något om det. Tobias Carlsson och Godsway Donyoh testas sent. Men även Elfsborg saknar gubbar och har som sagt fått mindre vila och två bortaresor i kroppen. Anders Svensson är avstängd och där tappar boråsarna passningskvalitet och rutin. Lasse Nilsson är heller inte återställd vilket gör att Prodell eller Frick startar på topp. Förra säsongen vann Elfsborg här på IP så det talar ju såklart för dem. De har dock inte lyckats vinna någon match på gräs den här säsongen. Av fyra bortasegrar är alla på plastgräs de två förlusterna är 1-0 segrar för IFK Göteborg och Halmstad BK. Nya problem på västkusten?

SPELTIPS
Tycker ändå att Elfsborg är väl stor favorit här. Tufft för Falkenberg att tappa skyttekungen på grund av avstängning, men hemma på IP brukar de vara bra mot bra lag. Fråga bara Malmö FF som hade flyt som fick med sig en poäng (3-3). Mindre vila och Anders Svensson/Lasse NIlsson borta. Nej, jag blir inte förvånad om Falkenberg slår till med en skräll här. Vi får 1,88 på FFF +1 asian hos bet365 och det måste jag testa på det hemmastarka västkustlaget (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-07-05 12.08:13

This is the stats tab
This is the post tip