Speltips

Speltips Elfsborg - Lahti

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-09 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Lahti
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 2.08 Speltips: Elfsborg -1,5
2015-07-09 19:00 Elfsborg - Lahti Elfsborg -1,5 2.08 Polsater

Spelar Elfsborg -1,5 till 2.08 hos Sv Spel. De och Maraton är i skrivande stund (måndagskväll) ensamma om att erbjuda hcp-spel på den här matchen.

Uppdaterat (torsdag morgon). Går fortfarande att få 1.85 på det här, vilket är okej.

Jag spelade som en del kanske minns Elfsborg i bortamatchen också. Plockade då raka tvåan till 1.95 tidigt, oddset dök ner till 1.60 innan det gick upp till 1.75-1.80 just före avspark. I själva matchen tappade Elfsborg två ledningar i den finländska värmeböljan. Rapporterna och statistiken talar ändå om att Elfsborg var det bättre laget. Finländarna är fysiskt starka, räknar med att de får sämre betalt för sitt spel på Borås Arenas snabba konstgräs. Räknar med ett bollinnehav på 60-65 % för Elfsborg och ett finländskt lag som blir allt tröttare.

Det är do or die för finnarna här. När matchen kickar igång är Elfsborg vidare i kraft av bortamål, därmed måste de vid något tillfälle fram och bjuda upp till dans. Räkna med att Elfsborg, som borta mot Falkenberg tappade ledning på nytt, lär vara rejält sugna på att få med sig en seger för att komma in i momentum igen efter uppehållet. Tre tappade ledningar på två matcher är inte kul att ta med sig för ett lag som ska in i en toppstrid.

Anders Svensson, avstängd mot Falken, lär spela här. Zeneli och Sebastian Holmén har fått ytterligare några dagars träning med laget efter att ha kastats in snabbt i spel efter U21-mästerskapet. TGruppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Andreas Klarström, Anton Lans, Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Svensson, Jon Jönsson, Sebastian Holmén, Viktor Nilsson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Liridon Gashi, Viktor Claesson, Arber Zeneli, Anton Andreasson, Simon Lundevall, Simon Hedlund, Lasse Nilsson, Per Frick, Viktor Prodell

Lahti spelade på måndagen och har därmed en dags mindre vila. Förvisso vann man efter att ha gått 0-2-2 på sina 4 senaste i ligan, men som jag sa inför förra matchen mellan de här lagen: jag håller inte finländska ligan särskilt högt. Lahti sladdar tabellen och ligger 8:a.

Elfsborg kör över de flesta allsvenska lagen hemma och för mig är Lahti Superettanklass. Hur kul kommer finnarna tycka det är att lufsa runt på konstgräset om Elfsborg tar en tidig ledning? Utgångsläget då blir ju rätt hopplöst.

Boråsarna borde vunnit det här i Finland, räknar med att man gör processen kort här. I de tidiga rundorna i EL-kval har Elfsborg visat tidigare att man klarat av att köra över motståndare - tror man har goda möjligheter att göra det nu med.

@nokkan21

EDITERAD 2015-07-09 11.04:41

Polsater - 09 Juli, 2015, 11:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!