Parodisk rättning av Burton-reken i går. Först stod det att matchen var inställd, sedan att den blivit uppskjuten - för att sedan läsa på Burtons hemsida att de vunnit med 10-0 mot amatörlaget AFC Arnhem. Fantastiskt att få 2,00 på halvtid/fulltid med facit i hand. Hoppas bolagen är lika snett ute i kväll där division 1-nykomlingen Akropolis är dunderfavorit hemma mot Huddinge. Men SÅ mycket tycker jag inte det skiljer mellan lagen - speciellt när Huddinge tog en efterlängtad seger mot Piteå senast (3-2).

DIVISION 1 NORRA
3. Akropolis 13 7 4 2 21-9 12 25
12. Huddinge 13 3 1 9 19-34 -15 10

Akropolis hemma
6 4 2 0 11-2 9 14

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Umeå - Akropolis 1-1

Huddinge borta
7 0 1 6 5-19 -14 1

Formen
V, F, V, F, O

Senaste match
Huddinge - Piteå 3-2

Man kan inte direkt säga att tabellen ljuger. Men att Akropolis slåss om uppflyttning samtidigt som Huddinge slåss för sitt liv i botten - det trodde nog inte många inför säsongen. Grejen är att Huddinge har ett ganska bra lag på pappret men har läckt som satan bakåt. Släppt in 34 mål på 13 matcher och det är inget annat än bedrövligt. Nu tycker jag dock att de skärpt till sig på slutet. Bytt tränare och därefter har det sett bättre ut. Slog BK Forward hemma med 4-2, gjorde sedan en ganska bra match borta mot seriesuveränen Dalkurd men torskade 3-1 och senast vann de hemma mot Piteå med 3-2. Formen och självförtroendet är på väg tillbaka och inför den sista matchen innan sommaruppehållet kan de mönstra samma lag som spöade Piteå. Akropolis är ju som en saga. Trodde de skulle få kämpa för att hålla sig kvar, men tydligen kommer man väldigt långt på att vara organiserade och samspelta i årets upplaga av norrettan. För ett par år sedan hade Akropolis haft det tufft med samma manskap, men som många jag frågat säger så är norrettan svagare än på länge. Det är bara Dalkurd som sticker ut över mängden. I övrigt kan alla slå alla. Akropolis har visat fantastisk form en längre tid och vunnit 7 av 10 matcher utan att förlora. Nu senast tappade de 1-0 borta mot Umeå till oavgjort med två minuter kvar. Måste ändå känts snöpligt.

SPELTIPS
Tycker att Huddinge är på väg uppåt och med en moralseger mot Piteå i ryggen tror jag absolut de kan ta poäng borta på Spånga IP:s gröna gräs - samma underlag som de själva spelar på. Akropolis är obesegrat hemma men har bara vunnit med fler än ett mål i 2/6 matcher. Jag testar Huddinge +1,75 (+1,5 +2,0) till 1,80 hos bet365 eller Unibet om ni så önskar (3/5 units). Det betyder halv förlust om Akropolis skulle vinna med två mål. Full vinst alltså även om Akropolis vinner med uddamålet, men jag blir inte förvånad om Huddinge får poäng med sig hem.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip