Har en bra känsla för MFF idag. Tror skåningarna studsar tillbaka och klarar av att besegra ÖSK med minst två bollar.

"Mittbackskris" i MFF inför matchen då Arnason ej är spelklar, Erik Johansson är såld, skadad och avstängd och Filip Helander är skadad. Men Lewicki som spelar tillsammans med Bengtsso bör klara av det där galant, han är så pass bra på att läsa spelet. Innebär att Rakip petas in centralt på mitten, eller att Eikrem kommer in där.

Noterbart är att fiaskonyförvärvet Tobias Sana är utanför truppen. Yotun är tillbaka i truppen, klar förstärkning på vänsterbacken jämfört med tidigare.

Truppen:

Zlatan Azinovic, Marko Johansson

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Yoshimar Yotàºn, Rasmus Bengtsson, Andreas Vindheim.

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Simon Kroon, Enock Kofi Adu, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Pawel Cibicki, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget

ÖSK har blivit av med Ahmed Yasin inför den här fajten. I mitt tycke deras kanske bäste spelare i år. Truppen;

Oscar Jansson
Jacob Rinne
Daniel Björnquist
Patrik Haginge
Logi Valgardsson
Eidur Sigurbjörnsson
Erik Moberg
Ayanda Nkili
Robert Åhman Persson
Nordin Gerzic
Daniel Nordmark
Daniel Gustavsson
Kalle Holmberg
Marcus Pode
Jonathan Lundberg
Christoffer Wiktorsson
Carl Ekstrand Hamrén
Sebastian Ring

Preliminär elva:

Oscar Jansson -
Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Logi Valgardsson - Ayanda Nkili - Marcus Pode, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Kalle Holmberg - Daniel Gustavsson.

Lär bli en defensiv 4-5-1-uppställning från Axén.

Visst, MFF har INTE varit tillräckligt bra i år. Att Tobias Sana petas är en indikation på att det kanske inte är helt bra stämning i truppen inför den här fajten. Ständiga flyttrykten och spelare som försvunnit och garanterat kommer försvinna gör väl inte saken bättre. Men grundkapaciteten är sto. Nu är man tillbaka på Malmöstadions gräs och möter ÖSK som normalt lirar konstgräs.

Och är det något lag som haft det tungt i år så är det ju ÖSK. Många målade upp laget som ett topp 6-lag efter deras cuptriumfer. Men så har det inte sett ut på planen. Förlusten mot DIF (2-0) var i underkant. Det skapades knappt någonting framåt och bakåt läckte det.

Borta har man 0-2-6. 5 av de förlusterna har varit med minst 2 mål.

Trots att MFF varit svagare i år än de senaste säsongerna har man 4-2-1 hemma. Ett OK facit trots allt. 4 segrarna har varit med mer än 2 mål.

Räknar med ett taggat MFF som vill göra ett rejält statement här. Kommer man igång någorlunda och får första kassen tror jag man har alla möjligheter att vinna det här klart.

@nokkan21

EDITERAD 2015-07-11 10.54:18

This is the stats tab
This is the post tip