Speltips

Speltips AIK - GIF Sundsvall

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-12 17:30 Spela här

Speltips AIK - GIF Sundsvall
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,90 Speltips: 1 (-1 asian)
2015-07-12 17:30 AIK - GIF Sundsvall 1 (-1 asian) 1,90 LelleSandahl

Efter en tids kryssande gjorde AIK precis som Elfsborg - körde över sitt finska motstånd i Europa League-returen. 4-0 och det var inget snack. Känns som en viktig självförtroendeboost inför matchen mot GIF Sundsvall i dag. Hemma på Friends arena är AIK väldigt starkt och jag tror inte att Giffarna mäktar med en skräll just här.

ALLSVENSKAN
6. AIK 14 6 6 2 24-17 7 24
13. GIF Sundsvall 14 3 4 7 15-23 -8 13

AIK hemma
7 6 1 0 19-8 11 19

Formen
V, O, O, O, O

Senaste match
AIK - VPS 4-0

GIF borta
7 3 1 3 10-11 -1 10

Formen
O, O, F, O, F

Senaste match
GIF Sundsvall - IFK Göteborg 2-2

I veckan presenterade AIK hemvändarna Hooivelt och Ishizaki men ingen av dessa herrar är spelklara till dagens fajt mot Giffarna från Sundsvall. Däremot tror jag att de positiva beskeden är en ytterligare krydda för AIK till i dag. 4-0-segern mot VPS var förlösande där Bangura och Goitom både gjorde mål och spelade bra tillsammans. Förväntas starta på topp igen här. Hemma på Friends Arena har Gnaget varit riktigt starka den här säsongen. Sex segrar på sju matcher och mycket beror, enligt mig, på att den breda gräsmattan gör att de bollskickliga spelarna i AIK kan kontrollera matchen på ett helt annat sätt än på förra säsongens potatisåker. Motståndarlagen backar i princip alltid hem för att krympa ytorna. Men med tålmodigt offensivt spel av AIK orkar de sällan stå emot pressen till slut. Känns som en liknande matchbild väntar här. AIK saknar fortfarande sina målvakter Carlgren och Stamatopoulos vilket gör att blått 18-årige Linnér får fortsatt förtroende. Det har ju dock sett ganska bra ut för honom med två raka nollor. Annars är det Sauli Väisänen och högerbacken Haukur Hauksson (avstängd) som ger Andreas Alm huvudbry. Johan Blomberg kan flyttas ned som hb vilket han gjordes i slutet av matchen mot VPS. Det kan öppna för Sam Lundholm från start på mittfältet. En spelare som sett pigg ut på slutet är Niclas Eliasson och där får Giffarna se upp.

Möjlig startelva: Naurin; Lundström, Nilsson, Fjoluson, Olsson; Sellin, Sigurjonsson, Gerson, Chennoufi; Eklund, Dibba

Sundsvall har faktiskt varit bättre på bortaplan än hemma på Norrporten Arena. Men segrarna de tagit har plockats mot lag på nedre halvan (Åtvid, Örebro, Hammarby).

SPELTIPS
Tror att AIK går ut och gör jobbet på Friends Arena ännu en gång. Spelar AIK -1 asian till 1,90 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 12 Juli, 2015, 09:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!