Speltips

Speltips Molde - Pyunik

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-14 20:00 Spela här

Speltips Molde - Pyunik
Land: Norge Liga: Champions League
Odds: 1,98 Speltips: 1 (-1,5)
2015-07-14 20:00 Molde - Pyunik 1 (-1,5) 1,98 LelleSandahl

Super-Mush leverade ännu en gång och det var inte orättvist att Djurgården vann för första gången sedan 2009. Helsingborg märkbart idélösa och skapade knappt någon anstormning. Hoppas ta revansch i kväll då det är dags för kvalomgång två i Champions League. De regerande norska mästarna Molde tar emot Armeniens stolthet (?) Pyunik. Jag tror faktiskt norskarna är en klass bättre här.

Efter att ha lyft pokalen i fjol har Molde har blandat och gett den är säsongen. Klubben ligger just nu sexa i tabellen men har, när man kommit upp i sin högstanivå, visat att de bör vara med och slåss om guldet även i år. Kommer från en tuff, tuff 0-1-torsk hemma mot Haugesund. Är inte så bra på norska men kan läsa mig till att det var ruggigt upprörda känslor då domaren ska ha gjort bort sig rejält - något denne senare erkände. Någon ledare eller spelare ska dessutom ha sparkat hål i en vägg i vreden. Så kan det gå och nu är det dags att snabbt komma på fötter igen. Svensken Mattias Moström är tillbaka från skada och är med och konkurrerar. Mittbacken Fredrik Semb Berge åkte på en sträckning i senaste matchen men ersättaren Ruben Garbielsen har tidigare visat att han löser uppgiften som backup. Annars kommer Molde med bra lag. Anfallaren Kamara och yttern Elyounoussi farliga spelare i form.

Motståndet då? Jag ska inte påstå att jag följer armensk fotboll men det vi kan se av laget är väl inte direkt skräckinjagande. Ligan tog slut i maj och den vann Pyunik med elva poäng före Ulisses. Det betydde att laget klev in i första kvalomgången och där mötte man ett lag från San Marino vid namn Folgore/Falciano. Amatörspelare alltså. 2-1 hemma och 2-1-seger även borta. Inte superimponerande när man jämför med att Bröndby slog ett annat topplag från San Marino med 9-0 på hemmaplan...
Pyunik kvalade till CL även säsongerna 2009, 2010 och 2011. På bortaplan blev det då torsk med 3-0 mot Dinamo Zagreb, 3-1 mot Partizan och 5-1 mot Viktoria Plzen 2011 alltså. I laget som mötte San Marino-gänget var det nästan idel armenska spelare. Två importer verkar finnas i form av amerikanen Cesar Romero (senast i Chivas, MLS) samt nigerianen John Jeremiah, som huserade i den georgiska ligan förra säsongen.

SPELTIPS
Molde är mitt uppe i säsong. Det är inte Pyunik - som verkligen inte imponerade i första kvalrundan. Tycker att Molde på hemmaplan ska vara en nivå bättre och spelar hemmaseger -1,5 till 1,98 hos bet365 (3/5 units). Att jämföra med Unibet som ligger över 20 punkter lägre nu runt lunch.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-07-14 15.03:31

LelleSandahl - 14 Juli, 2015, 15:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
KABLAM - 2015-07-14 13:20:34

Hyfsad rek.. Tycker du döljer väldigt mycket av information genom att enbart uppge resultat (2-1/1-2)
På dessa två matcher hade Pyunik 21 avslut på mål, 29 avslut utanför,22 hörnor medans falciano fick iväg 4 avslut på mål varav 2 i mål.. Kunde blivit mycket större siffror där med..