Speltips

Speltips Dinamo Zagreb - CS Fola Esch

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-15 21:00 Spela här

Speltips Dinamo Zagreb - CS Fola Esch
Land: Kroatien Liga: Champions League
Odds: 1,80 Speltips: 1 (-2,5)
2015-07-15 21:00 Dinamo Zagreb - CS Fola Esch 1 (-2,5) 1,80 LelleSandahl

Molde satt säkert i går och tror mig ha hittat en ny Champions League-kvalmatch där det bör vara tydlig klasskillnad. Dinamo Zagreb har stor erfarenhet från Europacupspel, den inhemska ligan har precis kommit igång och i kvalet möter man ett motstånd från Luxemburg. Ett lag de faktiskt slog i kvalet för två år sedan, ett lag vars liga inte börjar förrän i augusti.

För exakt två år sedan möttes Dinamo Zagreb och CS Fola Esch i kvalet till Champions League. Första matchen spelades i Luxemburg och där vann Dinamo med 5-0. Hittade höjdpunkter från den matchen på Youtube och det känns som de vann med 5-0 utan att behöva anstränga sig nämnvärt.

https://www.youtube.com/watch?v=pWM_qBYVqho

I returen fanns ingen anledning att ta ut sig och då vann kroaterna bara med 1-0. Nu är det alltså dags igen, två år senare - men den här gången börjar Dinamo Zagreb hemma. Det är en sak att göra en halvslapp insats borta, men hemma kommer de sågas längs fotknölarna om de inte vinner med stora siffror här. Dessutom vill de såklart återigen kunna ställa ut B-skutan i returen och fokusera på vinna ligamatcherna däremellan. Att Dinamo är ett bra lag råder inget tvivel om. Vann ligan med 13 poäng före Rijeka. I säsongsöppningen i söndags spelade de 1-1 mot fjolårstrean och rivalen Hajduk Split.

Fola Esch är rankat som det tredje sämsta laget i kvalomgång 2 och den luxemburgska ligan börjar inte förrän om en månad. Ska normalt inte kunna hävda sig på bortaplan mot ett lag av Dinamos kaliber.

SPELTIPS
Dinamo Zagreb kommer vilja vinna stort för att kunna lufta truppen/gå på halvfart i bortamötet om en vecka. Mot ett lag, från Luxemburg, de slog med 5-0 på bortaplan för två år sen bör det därför åtminstone skilja tre bollar på Maksimirstadion kan man tycka. -2,5 finns till 1,80 hos bet365 och spelas 3/5 units.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 15 Juli, 2015, 13:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2015-07-15 13:57:16

Dinamo har en frejdig offensiv med chilenarna Fernandes & Henriquez samt algerien Soudani. Rutinerade keeper Eduardo bör ha stor chans att hålla nollan. Fola gjorde det skapligt förra säsongen mot Blåvitt (0-2 & 0-0) och lär väl försöka hålla siffrorna nere här med. Har kultliraren Mustapha Hadjis son Samir i laget men i övrigt ingen man lägger märke till.
Lycka till med spelet