Ett uselt hemmalag och ett uselt bortalag i ett superviktigt ångestmöte i botten av Allsvenskan. Det här är en match som inget lag vill förlora och med tanke på form och skadeläge får nog hemmalaget Sundsvall vara nöjda med att inte förlora. Tror oavsett inte på någon målfest här.

ALLSVENSKAN
12. Halmstads BK 15 3 4 8 12-21 -9 13
14. GIF Sundsvall 15 3 4 8 16-27 -11 13

Giffarna hemma
7 0 3 4 5-12 -7 3

Formen
F, O, O, F, O

Senaste match
AIK - Giffarna 4-1

Halmstad borta
7 0 4 3 5-9 -4 4

Formen
V, O, O, V, O

Senaste match
Halmstad - Kalmar 1-0

Från ett hopplöst läge har Janne Jönsson fått rätt bra fart på klassiska HBK. Fem raka utan förlust och en blytung 1-0-seger sist hemma mot Kalmar. James Keene är precis en sådan spetsig karaktärsspelare som laget behöver för att kriga sig kvar och det var också engelsmannen som frälste Örjans senast. Till skillnad från den matchen har Jönsson Viktor Ljung borta med en lårskada, Simon Silverholt skadad och Joseph Baffo har någon form av skum uppbyggnadsträning efter U21-succén. Är väl i stort sätt klart att han säljs i sommar. Halmstad spöade Sundsvall med 1-0 i en tät match i början på juni och det här bottenmötet lär inte bli något undantag. Norrporten Arenas konstgräs bjuder in till fotboll i alla väder men det är ett stukat Giffarna som tar emot inför en förmodat svag publiksiffra i sommarkylan. Insatsen mot AIK var inget att skryta om. Pa Dibba kontrade in 0-1 tidigt men därefter var det Gnaget för hela slanten. Matchen slutade 4-1 och Stefan Ålander gjorde kanske säsongens sämsta mittbacksinsats av en allsvensk spelare. I eftermiddag har Giffarna nog möjlighet att peta honom och få tillbaka Jocke Nilsson, 21, som gör sin sista fajt innan flyttet till Holland. Det gör kanske även normalt duktige högerbacken Robert Lundström som signat för Vålerengen. Ser ok ut defensivt om dessa herrar startar. Framåt ser det tunt ut. Gänglige Johan Eklund har inte varit sig lik i år, men i sådana här matcher, där Giffarna förväntas vara spelförande på hemmagräs - då hade han behövts inne i boxen. Mot ett HBK med gott självförtroende och vind i seglen lär det bli tufft.

SPELTIPS
Tycker under 2,5 mål till 1,95 är en finfin startposition i matchen. Giffarna saknar ordinarie anfallare och har bara gått över 2,5 2/7 hemmamatcher. Det var mot MFF och Blåvitt. HBK är under 2,5 i 4/7 borta där övermatcherna kommit mot AIK, Malmö och Hammarby. Blev även under när lagen möttes i början på juni. Spelet finns hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip