Underspelet på Norrporten Arena var aldrig hotat (0-0) och vi fick in fina 1,95 gånger smeten. Serien vänder och när Blåvitt tog emot Peking slutade matchen just 0-0. Tror återigen det blir en tät tillställning mellan topplagen där ett eventuellt första mål kommer göra att laget i ledning försöker säkra tre poäng.

Allsvenskan
1. IFK Göteborg 15 10 4 1 21-7 14 34
3. IFK Norrköping 15 9 4 2 25-15 10 31

Peking hemma
8 6 1 1 15-9 6 19

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
IFK Göteborg - IFK Norrköping 0-0

Blåvitt borta
7 5 2 0 11-4 7 17

Formen
O, O, O, V, V

Senaste match
Slask Wroclaw - IFK Göteborg 0-0

IFK Norrköping imponerar stort i allsvenskan och har faktiskt sex raka segrar hemma på Nya Parken. Ruggigt snyggt jobbat av Party-Janne. Nu är det dags för returen mot IFK Göteborg där det slutade 0-0 för en vecka sedan. Lagen tillhör båda toppen och det är framförallt en match ingen vill förlora. De känner varandra bra och för Blåvitts del var man i Polen i veckan och spelade även 0-0 i Europa League-kvalet. Risk för en del trötta ben i Blåvitt och på Pekings konstgräs lär de främst rikta in sig på att ligga rätt och ställa om på Lasse Vibe. IFK Göteborg har bara släppt in fyra kassar på bortagräs och det här blir kan mycket väl bli en tight tillställning igen. Tesfaldet Tekie, Filip Dagerstål och "Totte" Nyman saknas i hemmalaget som dock får in Alhaji Kamara som blev spelklar i sista stund. För Blåvitts del saknas Karl Bohm och de båda nyförvärven från Ghana Lawson och Prosper Kasim som inte är spelklara. Även Blåvitt får in en anfallare på pluskontot i Victor Sköld från Åtvid. Blir spännande att se vad han kan uträtta i en större klubb. Gustav Svensson återigen med i truppen vilket gör att Jörgen Lennartsson har gott om alternativ.

SPELTIPS
Tror återigen på en spelmässigt jämn fajt mellan lagen. Båda lär fokusera på att hålla rent första kvarten för att sedan växa in i matchen. Då tror jag på nytt ställningskrig där Blåvitts extra match i benen bör göra att de inte orkar med något vråltempo utan försöker kontrollera spelet mer. Under 2,5 hade vi framgång med förra veckan när lagen möttes och vi kör på det igen till 1,84 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-07-19 10.57:40

This is the stats tab
This is the post tip