Speltips

Speltips Helsingborg - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-19 17:30 Spela här

Speltips Helsingborg - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2,25 Speltips: 2
2015-07-19 17:30 Helsingborg - AIK 2 2,25 LelleSandahl

Två lag med helt olika formbesked ställs emot varandra på Olympia sent denna söndagseftermiddag. Efter att ha sett AIK:s senaste matcher och Helsingborgs b e d r ö v l i g a insats hemma mot Djurgården - är det svårt att inte motivera spel på "Gnaget" - trots att deras bortaspel inte direkt rosat marknaden 2015.

Senaste möte
2015-05-31 AIK - Helsingborg 3-1

ALLSVENSKAN
5. AIK 15 7 6 2 28-18 10 27
10. Helsingborg 15 5 3 7 18-19 -1 18

Helsingborg hemma
7 4 1 2 10-4 6 13

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Helsingborg - Djurgården 0-1

AIK borta
7 0 5 2 5-9 -4 5

Formen
V, V, V, O, O

Senaste match
AIK - Shirak 2-0

Är det dags för AIK:s första bortaseger i årets allsvenska? Tycker det finns en god möjlighet till det. Rent formmässigt är Solnalaget klart på gång. Tre raka segrar: 4-0 mot VPS (Europa League), 4-1 mot GIF Sundsvall och 2-0 mot benknäckargänget från Armenien, Shirak. Noterbart är såklart att alla segrar tagit på hemmaplan (Shirakmatchen på Tele2:s konstgräs) men någon gång ska det ju vända på bortaplan - och det här känns som ett bra tillfälle. När AIK mötte Helsingborg på Friends var det nästan klasskillnad. Är grymt besviken på det jag sett av Henke Larssons lagbygge i år. Tycks inte finnas ett fungerande grundspel och där känns AIK - som ofta är bra på hösten - mycket längre framme. Harmonin är god efter tre raka segrar med bra spel och Stefan Ishizakis hyllade comeback stärker klubben på många sätt efter försäljningen av Nabil Bahoui. Ishi är med även i dag medan Jos Hooiveld, som precis kommit från semester, får någon vecka till på träningsplanen innan han är aktuell för spel. AIK får tillbaka högerbacken Haukur Hauksson och målvakten Kenny Stamatopoulos från Gold Cup med Kanada. Han gick direkt in i kassen och såg vass ut mot armenerna, vilket betyder att 97:an Oscar Linnér sitter på bänken i Patrik Carlgrens fortsatta frånvaro. Även Sauli Väisänen saknas men det har han gjort ett par veckor. Helsingborg är utan Emil Krafth och Mohamed Ramadan medan Arnor Smarason kommer in och ger alternativ framåt. Det kan VERKLIGEN behövas efter den bedrövliga insatsen mot Djurgården förra helgen. Super-Mush balja i den 67:e minuten blev matchens enda mål och det var i underkant. Helsingborg hade inte ett ynka avslut på mål och anstormningen uteblev totalt i slutet. Inget annat än underkänt på hemmaplan. Harmonin kan inte vara den bästa i HIF där målvakten Pär Hansson ryktas dessutom lämna klubben i sommar.

SPELTIPS
Tydligt olika formbesked på dagens lag där AIK dessutom var klart bättre när lagen möttes på Friends arena i slutet på maj. AIK har varit svaga på bortaplan men med färskt självförtroende efter tre raka segrar kan det bortaspöket vara borta redan i kväll. Testar rak tvåa till 2,25 hos Unibet (2/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 19 Juli, 2015, 11:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!