Speltips DIF - Åtvidaberg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-07-20 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.85
Tips: 1 (-1,5)
Spelar DIF -1,5 hemma mot Åtvidaberg.

Tabell:

4. Djurgården 15 8 5 2 27:15 29

16. Åtvidaberg 15 1 4 10 15:27 7

Åtvids bortastatistik är inte så smickrande:

16. Åtvidaberg 7 0 0 7 4:15 0

Toppen mot botten. Bortser man från Falkenbergs nuvarande usla form är Åtvidaberg klart sämst i serien enligt mig. Lyckas man undvika att åka ut är det ett mindre mirakel. Har tagit 7 poäng efter halva säsongen och har lika många upp till säker mark. You do the math.

Till den här matchen har man blivit av med Victor Sköld (11 starter, 4 inhopp 2 assist och 4 mål). Visserligen har man fått in Ajsel Kujovic och mittfältaren Hovda (från Kalmar FF). Inget som skrämmer eller räcker för ett nytt kontrakt. Dessutom är mittbacken, ledaren och kulturbäraren Daniel Hallingström avstängd.

Djurgården råkade ut för ett blytungt avbräck när det stod klart att Haris Radetinac missar resten av säsongen. Gillar verkligen honom som spelare och han har verkligen bidragit i år (6 ass). Tycker ändå att man har bra hyfsade alternativ i truppen. Dessutom har Djurgården verkligen fungerat som lag i år - så man bör kunna hantera ett individuellt avbräck. Kevin Walker är avstängd, men där borde Karlström kunna kliva in och göra ett fullgott jobb som ersättare. Men det återstår att se.

Truppen:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Soo Yong-Yoon

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha MushekwiDIF är riktigt bra just nu. Jag har under säsongens gång fått omvärdera min syn på laget då de tillsammans med IFK Norrköping är seriens stora positiva överraskning. Senast mot Helsingborg körde man över skåningarna totalt och 1-0-segern man fick med sig var i underkant. Väldigt imponerande. Hemma på Stockholmsarenan är man starka. Inte förlorat sedan premiären mot Elfsborg och i övrigt har man bara tappat poäng mot AIK och Norrköping. Kört över Falkenberg, Gefle och Örebro med klara siffror och jag tror man har goda chanser att göra samma sak med Åtvid.

Åtvid har 7 raka torsk borta och jag ser ingen ljusning för Roar Hansens gäng. I två raka hemmamatcher har man haft bottenkollegorna Halmstad och Gefle. Blott 2 poäng har man fått med sig och senast mot Gefle tappade man 1-1 i slutet - blytungt. Det är inte här man ska plocka poängen som ger laget häng på nytt kontrakt. Jag tror inte man har kapaciteten att göra det heller.

Kommer Djurgården upp i normal standard lär de få utdelning förr eller senare. Inför en entusiastisk hemmapublik räknar jag med att man kommer spela klart matchen och gå för ett andra och tredje mål.

Vamos DIF!

@nokkan21

Spela på DIF - Åtvidaberg hos Svenska Spel
Spela nu
Polsater - 19 Juli 2015 - 19:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
thomas88 - 2015-07-20 10:29

Djurgården går upp på andra plats vid seger idag. Restmatch för omgången är AIK-Elfsborg torsdag.Jagtror Elfsborg få sota för kvalspel och AIK. s förlust mot Helsingborg. Samma Helsingborg som Djurgården besegrade med Haris Radetinac i laget.
Den defensive spelintelligente och bollskicklige Mrbati som kan leda småpassnigsspelet inom försvaret medan moståndarna "flyttat upp" för att vinna boll. Med den trygghet som Djurgåden visat i passningsspelet och på ett suveränt sätt mot Helsingborg, och med förvissningen om att Haris fullständigt orädd ideligen gör egna genombrottsförsök med stor framgång, var balansen i Djurgårdsspelet.
Nu är Haris - mycket sorgligt för den nervige humör artisten borta med ledbandsskada.
Haris har varit en av Djurgårdens lysande stjärnor denna säsong.

Mrbati har också understumdom denna genombrottsförmåga. Han är nu påtänkt som ersättare för Haris på högerkanten. Det behövs en genombrottskapacitet i dagens fotboll.
Problemet med den typen av människor är att målet är "avslut" - men att skickligheten inte åtföljs av att träffa nätet i målet. Där går trappsteget upp till ett fett proffskontrakt utomlands.
Om nu Mrbati spelar högerkant kanske försvarspelet får en mer tjongande karaktär med risk för rekyler som följd av högt pressande motståndar forwards.

Tim Björkström har utvecklats starkt och har gjrt en del fina dribblingar och vandingsförsök inåt plan, medan Dif faktiskt har Stefan Karlsson på bänken. Han var explosivt spelsugen när han fick hoppa in i sluttampen en match i våras. Han kan också detta inläggsspel mycket bra efter att ha jobbat upp sig under förra säsongen som ordinarie. Högerkant spelet i Djurgården sker enligt affärsplanen; mata mata mata - inlägg! Förr eller senare hittar de x antal pannor såsom hos Nyasha, Sam Johnsson eller Berndtsens skickliga fötter på returer.
Usch för att vara Åtvidabergs försvaret denna svettiga kväll - avsett vilken uppställning Pelle Olsson väljer.
(-1) ????????????? skulle förvåna mycket om det blir så lite.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: