Slovaken Martin Klizan ställs emot spanjoren Carreno-Busta i den första omgången av Umags ATP-turnering. Två spelare som visat god form på senaste tiden ställs mot varandra & här finner jag ett klart spelvärde på Martin Klizan.

Kan tänka mig att vi får se en relativt sliten Carreno-Busta på banan. Han vann nämligen titeln i Poznan förra veckan & har inte mycket tid att förbereda sig inför denna turneringen i Kroatien. Carreno-Busta har inte presterat på ATP-touren i år. När väl huvudturneringen har startat, så har Carreno-Busta 8 vinster samt 16 förluster. Ett facit som verkligen inte är godkänt.

Klizan kommer ifrån en Davis-Cup vinst med Slovakien & där vann Klizan båda sina singlar med 3-0 i set. Klizan har till skillnad från Carreno-Busta, plusstatistik på ATP-touren när huvudturneringen väl har startat. 16 vinster samt 15 förluster säger det mesta om hans jämnhet under 2015. Han tog bland annat hem titeln i Casablanka samt att han nådde semifinal i ATP 500 turneringen i Barcelona. Klizan trivs på samtliga underlag, men han föredrar mest att lira på gruset där hans enorma topspinnslag kommer till användning.

Klizan har en enormt hög högstanivå. Kommer han upp i någorlunda hög nivå så har han en stor chans att besegra spanjoren. Jag nyper Klizan som matchvinnare @1,9

This is the stats tab
This is the post tip