Speltips

Speltips Zalgiris - MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-21 20:30 Spela här

Speltips Zalgiris - MFF
Land: Litauen Liga: CL-kval
Odds: 2.01 Speltips: 2
2015-07-21 20:30 Zalgiris - MFF 2 2.01 Polsater

Spelar raka tvåan på MFF i mötet med Zalgiris.

Oddsen på tvåan öppnade på runt 1.75-1.80 - när det nu gått upp till dubbla pengen tycker jag det är spelvärt.

Förra veckan var MFF skyhöga favoriter hemma på Malmö Stadion och ni kanske minns att jag rekade underspelet då. Dels för att det var första mötet av två, vilket ofta betyder att det blir försiktigt spel. Dels för att jag tycker MFF haft problem att bryta ner låga försvar. 0-0-resultatet var rättvist då MFF skapade på tok för få målchanser, men om det var något lag som skulle vinna var det ju MFF. Litauerna var inte oävna, de höll i bollen rätt så bra när de väl fick den, men de var också rätt uddlösa.

Nu räknar jag med att litauerna kommer våga mer på hemmaplan. Det kommer förhoppningsvis passa MFF bättre att möta ett lag som bjuder upp och vill spela själva i stället för att dra ner på tempot och maska från minut 1.

För mig känns krysset rätt dött här. Möjligen att det slutar 0-0, vilket skulle leda till förlängning och straffar. Men ett mål åt något håll öppnar upp det här mötet. Och, som bekant, ett oavgjort resultat där lagen gjort mål innebär att MFF är vidare - litauerna måste gå all in för ett mål - kontringslägen för ett MFF som är rätt så bra i den grenen.

Noterbart är att matchen spelas på konstgräs. Lyckligtvis kommer MFF från en konstgräsmatch då man gästade Örebro i helgen. MFF roterade ganska kraftigt men gjorde en riktigt bra insats. Gillade Markus Rosenbergs inhopp (kom in i halvtid) då han verkligen agerade resolut och visade vägen. Tror inte man ska underskatta betydelsen av att han fick göra mål.

Tyvärr är inte MFF:s nya spelare tillgängliga här och man har tagit ut följande trupp:

Zlatan Azinovic, Marko Johansson.

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún.

Simon Kroon, Guillermo Molins, Tobias Sana,Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg

Blaskorna spekulerar i följande elva:

Zlatan Azinovic
Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Yoshimar Yotun
Tobias Sana, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem
Jo Inge Berget, Markus Rosenberg

Vet inte vem jag föredragit av Cibicki/Sana/Kroon då jag inte är ett fan av någon av de spelarna, men jag gillar att man bara spelar en av de tre från start. Känns som att Rakip tagit kliv i år och att han och Lewicki garanterar en bra balans på laget.

Malmös formsvacka har hållit i sig ett tag, men jag tror att det kan vända nu. De nya spelarna ser bra ut och insatsen mot ÖSK lovade en del. Kapaciteten i laget är stor. Det här är årets viktigaste match, inte minst då laget är långt efter IFK Göteborg i allsvenskan. Men att åka ut i det här skedet vore ett stort fiasko. Hur det än är, vi ska inte glömma att det är ett lag från Litauen MFF möter här. Bortamatch, formsvacka, spelare som saknas...visst. Men att inte vinna minst en av två matcher mot ett sånt här lag vore undermåligt. Och eftersom man inte vann förra veckan skulle det passa om man gjorde det nu.

MFF går ju sällan mållösa och får man hål på litauerna sitter man i en riktigt bra position då litauerna måste göra två.

Tror att det kommer bli en annorlunda matchbild jämfört med förra veckan. Mer ytor och mindre duellspel. Det borde passa MFF väl.

300 skåningar beräknas vara på plats i Litauen, låt oss hoppas att de himmelsblå gör deras resa mödan värd.

@nokkan21


EDITERAD 2015-07-20 22.16:21

Polsater - 20 Juli, 2015, 22:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2015-07-21 07:54:13

Aelyaen/
Det är noterat.

aeIyaen - 2015-07-21 05:00:16

Kung polsater tror 2a. Därmed spikas 1an!