ATP Båstad
Denis Istomin-Nicolas Almagro
Istomin +1.5 set @1.952 Pinnacle 4u
Istomin @3.60 Bwin 2u

Väljer att backa Istomin här. Spelade samma spel i gårdagens match då jag rekade den på twitter och fick då 1.70 på +1.5 set och 2.8 på rak seger när han besegrade Schwartzman med 6-3,6-4.

Idag möter han Almagro som har rasat på ATP rankingen. För ungefär ett år sedan låg Almagro på en 27:e plats medans han nu har halkat ner till plats 138. Stor del av det tappet har varit pga skador.

Det är svårt att veta var man har Almagro efter hans första match i Båstad mot Verdasco. Både Almagro och Verdasco spelade första set som om det vore en träning då de var väldigt loja och hade dålig koncentration. Tennisen i det första setet var inte något man kommer komma ihåg då det var massor av unforced errors och bara riktig dålig tennis. Almagro vann tillslut matchen med 6-4,1-6,7-5 och som jag skrev tidigare så är det väldigt svårt att veta var man har honom efter den matchen då det är svårt att veta hur tufft motstånd han verkligen fick och hur mycket vinden påverkade matchen.

Istomin fortsätter att ha bra form när han enkelt besegrade en Schwarzman som kom direkt ifrån Davis Cup. Istomin spelade väldigt stabilt, stressade aldrig upp sig och hade väldigt fina slag samt en väldigt bra serv som vi visste att han hade. Han fick inget break emot sig och hade under hela matchen endast en breakboll emot sig vilket säger ganska mycket om den matchen. Han fick in hela 77% 1:a servar och kan han hålla ungefär samma siffra idag så kommer Almagro få det mycket tufft att bryta hans serve.
Styrkebesked för Istomin som nu alltså har nio vinster på hans tio senaste matcher och fyra raka vinster på grus.

Istomin leder H2H med hela 4-0 där det har varit en match på grus tidigare och den spelades 2010 där siffrorna blev 7-6,7-6 och där hade ju Almagro en mycket högre ranking än vad han har idag, oddset på Istomin vinst i den matchen låg på runt @5.10.

Senast de möttes var faktiskt på gräset i ATP Nottingham för ungefär en månad sedan och där vann Istomin enkelt med 6-1,6-4 och nu är ju inte gräs Almagros
favoritunderlag men jag tycker att den matchen säger något om var de står för tillfället.

Istomin med en mycket fin form möter en Almagro med en tveksam form och att vi då får 3.60 på rak seger och 1.952 på +1.5 set tycker jag är alldeles för högt även
om matchen spelas på grus så ser jag chansen är större för en Istomin vinst än vad oddsen visar speciellt med tanke på deras senaste match. Så jag tycker det finns fint värde här.

Kör samma upplägg som igår där det räcker med att han plockar ett set så ligger vi på plus i den matchen och om han skulle plocka hem hela matchen så blir det fullpott.

@aebetting på twitter
http://www.spreadsheet.se/aetennis

EDITERAD 2015-07-23 00.54:18

EDITERAD 2015-07-23 00.56:22

This is the stats tab
This is the post tip