Tycker Häcken blivit väl stora favoriter mot Kalmar och tycker x2 till 2.08 är ett bra spel.

Mittenmöte mellan två lag strax efter varandra i tabellen:

8. Häcken 16 5 5 6 18:19 20

9. Kalmar 16 5 4 7 19:17 19

Lagen är rätt jämna formmässigt också.

Häcken har följande hemmarad:
13. Häcken 8 2 3 3 10:12 9


Det ska dock sägas att Häcken har 1-1-0 på sin nya arena.

Kalmars bortaspel:
13. Kalmar 7 1 1 5 6:10 4


Häcken har visserligen fått in Paulinho i laget och han började med att stänka dit två baljor mot Hammarby i måndags. Jag är dock tveksam till vart han står kvalitetsmässigt över tid. Simon Gustafsson är som bekant såld och med det sålde man nog sin bäste spelare. Avbräck såklart, även om han tog mycket plats på många sätt.

Kalmar har visserligen Jonathan Ring skadad. Han är rätt viktig för smålänningarna med sin snabbhet. Men senast fick Rasmus Elm spela 20 minuter, där kan vi snacka potentiell nyckelspelare. Han lär väl inte starta här heller, men bara att han är med i diskussionerna och kan spela lite grann blir nog ett lyft.

Bortaspelet har varit riktigt uselt för Kalmars del. Men Peter Swärdhs osexiga lagbygge är så gott som alltid med i matcherna (endast två förluster med mer än ett mål) och är välorganiserade. Tror man kommer sjunka rätt lågt och fokusera på försvarsspelet här.

Häcken har haft problem med målskyttet. Återstår att se om Paulinho är lösningen, men innan han bevisat det på allvar tror jag Kalmar har goda möjligheter att gneta till sig ett kryss mot ett uddlöst Häcken.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip