Danska mästarna Midtjylland lyckades ta sin andra raka trepoängare i ligaspelet och det känns som att det står mellan dom och FC Köpenhamn i år. Lördag och tillbaka till välkända marker i Superettan. Nykomlingen IK Frej lägger om sin förskräckliga matta och därmed är kvällens match mot toppjagande Degerfors flyttad till Grimsta IP:s betydligt mer lättspelade konstgräs. Utan någon hemmaplansfördel tror jag Degerfors vinner mot Frej även på bortaplan.

Senaste möte
2015-05-09 Degerfors - IK Frej 4-0 (3-0)

SUPERETTAN
4. Degerfors 16 8 4 4 24-17 7 28
11. IK Frej 16 5 4 7 14-22 -8 19

Frej hemma
8 3 3 2 4-6 -2 12

Formen
F, O, F, V, V

Senaste match
Östersunds FK - IK Frej 3-0

Degerfors borta
8 4 1 3 11-12 -1 13

Formen
O, V, V, V, F

Senaste match
Degerfors - Värnamo 1-1

Degerfors har gjort en fin säsong och har alla möjligheter att nå kvalplats. Känns som det står mellan dem och Sirius i dagsläget. Varberg är med där också men tycker dom förlitar sig alldeles för mycket på motståndarnas misstag. Har inget speciellt vasst eget spel. Det tycker jag att både Sirius och "Degen" har. Förra matchen var en besvikelse i Emil Johanssons återkomst till Stora Valla. Bara 1-1 mot Värnamo och det kommer vara ett revanschsuget rödvitt som kliver ut på Grimsta IP. Yes, IK Frej lägger om sin matta på Vikingavallen - inte en dag försent! - och tvingas träna och spela på annan ort, närmare bestämt i Bromma. STOR skillnad på spelet som blir på gamla Vikingavallen och Grimsta där mattan är riktigt snabb och skön att spela på (egen erfarenhet). Tror därför inte att Frej gynnas speciellt mycket trots att de har konstgräs som hemmabana. Frej har dessutom förlorat alla matcher på bättre konstgräs den här säsongen (Assyriska, Syrianska, Östersund). Degerfors vann sist de var på Grimsta genom 2-0 mot BP och gjorde en väldigt bra match trots förlust 2-3 mot Östersund. Snackade med en Frejspelare som sa att den enda riktiga match de varit chanslösa i var mot just Degerfors borta (4-0 och hattrick av centertanken Peter Samuelsson). Visserligen på gräs, men ändå en faktor att ha i åtanke. Frejpan får klara sig utan skadade vänsterbacken Viktor Lövgren. På pluskontot har man lånat in Smajl Suljevic från GIF Sundsvall. En spännande mittfältare och bollbegåvning som inte fått spela i Giffarna. Ska ha kommit i väldigt dålig form till försäsongen och inte lyckats komma ikapp sina lagkamrater sen dess. Tror han kommer göra nytta för Frej, men lär dröja innan han är i form att leverera över 90 minuter på grund av sin knappa speltid det gångna halvåret. För Degerfors del saknas fortsatt Fuad Hyseni annars full trupp.

SPELTIPS
Tycker att Frej gör det bra efter sina förutsättningar. Men det är i stora delar fortfarande en division 1-trupp som ställs ut. När de inte har fördel av sin studsande och svårspelade hemmaplan så tycker jag att Degerfors klass bör märkas här. Väger också in att Frej blev totalt utspelade på Stora Valla sist lagen möttes. Läser dessutom att bortalaget får stöd av två busslaster supportrar från Vulkanerna vilket nästan gör att det känns som Degen spelar hemma. Allt sammantaget tycker jag därför att raka tvåan till 2,10 hos Nordicbet och Betsson är alldeles för högt satt och bara tacka ta emot. Om matchen spelats på Vikingavallens filtmatta vore det en annan sak. Hade själv värderat den här matchen till runt 1,70 på Degen. (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-07-25 11.28:13

This is the stats tab
This is the post tip