Speltips AIK - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-07-26 17:30
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1,73
Tips: 1 (+0 asian)
Fotbollsfest på Friends Arena. Ja, så lär det bli när AIK och Elfsborg drabbar samman. Båda laget jagar IFK Göteborg i toppen och för hemmalagets del är varje match mot övriga topplag av största vikt att vinna. Båda lagen kommer från sköna avancemang i Europa League. AIK har vunnit båda mötena sen flytten till Friends Arena och har dessutom revansch att utkräva från bortamötet där en försvarsmissarna blev kostsamma (3-2).

Senaste möten
2015-04-21 Elfsborg - AIK 3-2
2014-09-28 Elfsborg - AIK 1-1
2014-05-15 AIK - Elfsborg 2-1
2013-08-03 AIK - Elfsborg 2-1

ALLSVENSKAN
3. Elfsborg 15 9 4 2 29-16 13 31
6. AIK 16 7 6 3 29-21 8 27

AIK hemma
8 7 1 0 23-9 14 22

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Shirak - AIK 0-2

Elfsborg borta
7 4 1 2 11-6 5 13

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Elfsborg - Randers 1-0 efter förlängning.

AIK såg ut att vara på väg in i gammal god höstform, men så kom plumpen mot Helsingborg. Henrik Larssons lag kom ut som ett helt annat än vad som var fallet mot Djurgården och sonen Jordan stod för en fantastiskt bra match. AIK var inte alls dåliga i själva spelet, och skapade lägen för att inte förlora, men effektiviteten var inte där. Sen bjöd försvaret återigen på billiga mål. Helsingborgs 2-1 kommer direkt efter Henok Goitoms fantastiska volleymål där AIK är tvåa in i flera raka situationer. 3-1 kommer efter att Dickson Etuhu, som annars sett bättre och bättre ut, varit ouppmärksam och blivit av med boll utanför straffområdet. Skönt då för Anderas Alms mannar att svara upp med en säker seger borta i Armenien. Goitom fortsätter sin sjuka målform och Stefan Ishizaki gjorde ett läckert mål - hans första sen comebacken. I Armenien vilades Mohamed Bangura så han lär starta i kväll. Per Karlsson drog låret och finns inte med, däremot kan Jos Hooiveld debutera. Återstår att se om Alm vågar spela guldhjälten från start, då han inte lirat tävlingsmatch på tre månader. Niclas Eliasson har sett het ut och där har AIK en spelare som kan avgöra matcher.

Möjlig startelva enligt AIK:s SvenskaFans: Stamatopoulos, Hauksson, Sonko Sundberg, Hooivelt, Johansson (K); Blomberg, Ofori, Etuhu, Ishizaki, Goitom, Bangura

Elfsborg har gått helt okej på bortaplan men har ingen seger på naturgräs utan förluster mot Halmstad, IFK Göteborg och så 2-2 mot Falkenberg. Det snabba kombinationsspelet de har på Borås Arena går inte lika snabbt och det blir också fler närkamper vilket inte gynnar boråsarna. Har fått två dagars längre vila än AIK och heller ingen resa i kroppen. Samtidigt spelade de 120 intensiva och nerviga minuter mot Randers, medan AIK bara kunde spela av matchen i andra halvlek borta i Armenien. Så ingen nämnvärd fördel där skulle jag ändå säga. Magnus Haglund får fortsatt klara sig utan Jesper Manns, Emir Bajrami, Daniel Mobaeck och Arjan Mostafa. En startelva kan se ut så här:

Stuhr Ellegaard; Klarström, Holmén, Svensson, Lundqvist; Rohdén, Hauger; Zeneli, Claesson, Lundevall; Frick

SPELTIPS
AIK är i mer desperat behov av tre poäng än Elfsborg. De har hemmaplansfördel på ett underlag som Elfsborg inte lyckats vinna på i år. Inbördes så har AIK vunnit båda matcherna sen flytten till Friends Arena med 2-1. Goitom i otrolig form och både utvilade Bangura och Ishizaki lär vilja prestera mot sin gamla klubb. Tror AIK drar det längsta strået men garderar mig något med tanke på ruljansen i försvaret.
AIK +0 asian (pengarna tillbaka vid oavgjort) hittas till 1,73 hos Unibet (3/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter
Spela på AIK - Elfsborg hos Unibet
Spela nu
LelleSandahl - 26 Juli 2015 - 09:29
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: