Speltips: Hammarby - IFK Norrköping

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-07-27 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80
Tips: Ö2,5 mål
Nya allsvenska matcher på måndagskvällen och för mig blir det ett nytt överspel:
Ö2,5 baljor mellan Bajen och IFK Norrköping.

Hammarby har Mats Solheim avstängd. Tycker han är rätt stabil defensivt på högerbacken, så nog är det ett litet avbräck allt. Blir en nykomponerad backlinje. I övrigt är det frågetecken för Kennedys status i vanlig ordning. Khalili är förmodligen inte helt hundra än och lär max ta en bänkplats. Men som vanligt räknar jag med att Bajen åtminstone försöker sätta full fart hemma på Tele 2 arenas snorsnabba plastmatta. Hög, intensiv press och en backlinje som står högt.

Tänkbar elva:

Ömmi,
Birkir, Saetra, Magyar, Batan
Persson, Israelsson
Söderqvist, Israelsson, Torsteinbö
Hallenius

Peking har Daniel Sjölund avstängd. För mig är det ett jätteavbräck då jag håller honom som en av de bästa centrala fältarna i serien. I ett i övrigt rätt så orutinerat Norrköping så känns han extra viktig med sin rutin. I övrigt är det full trupp:

1. Marcus Sahlman
4. Andreas Johansson
5. Christoffer Nyman
6. Linus Wahlqvist
7. Alexander Fransson
8. Rawez Lawan
9. Arnà³r Ingvi Traustason
10. Emir Kujovic
11. Christopher Telo
14. Nicklas Bärkroth
15. Marcus Falk Olander
16. Joel Enarsson
17. Alhaji Kamara
21. Andreas Hadenius
23. David Boo Wiklander
24. Gentrit Citaku
30. Nikola Tkalcic
91. David Mitov Nilsson

Nyman, Traustason, Kujovic, Bärkroth och Fransson ser till att det alltid händer grejer offensivt. Hotade IFK Göteborg en hel del borta, men framför allt hemma. Ställs mot ett sämre lag nu och bör ha alla möjligheter att göra mål.

Vet att det är en hel del som är inne på att spela IFK Norrköping dnb till rätt höga odds. Bajen har de senaste åren haft en tendens att ha varit väl betrodda, inte minst under skitåren i Superettan var oddsen löjligt låga. Nu är man nykomlingar i allsvenskan och ställs mot laget som ligger tvåa i tabellen. Att Bajen då är favoriter kan verka skevt, men jag vet inte alltså. Norrköping har överpresterat/överraskat och fått med sig många poäng hittills, jag tror laget kommer tappa lite under hösten. Dessutom är inte rutinerade Daniel Sjölund med - på ett fullsatt Tele 2 hade hans lugn, rutin och bolltrygghet nog behövts. Sen tycker jag Bajen gjorde en rätt bra match när lagen möttes i Norrköping (Peking vann 1-0) och förtjänade poäng. Ny match, nya förutsättningar nu såklart, men tycker Bajen sett bra ut efter uppehållet. Det var en liten motivering till varför jag avstår dnb-tvåan.

Men vem vet? Kanske vinner Peking det här lätt. Jag tror hursomhelst på mål här.

Bajen är offensiva och aggressiva på hemmaplan. Inte minst piskar publiken upp en stämning som nästan per automatik skapar en intensitet i matchen. Lägg till det snabba konstgräset på det. Brukar vara högt tempo. Även om Kennedy inte skulle starta så brukar Bajen göra mål hemma. En mållös match och det var mot IFK Göteborg - seriens bästa försvar. Även där borde Bajen nog gjort mål. Defensivt är Bajen okej, men absolut inte omöjliga att göra mål på.

Norrköpings offensiv känns klart spännande. Kujovic öser in mål och senast fick publikfavoriten Kamara hoppa in - han öste mål i fjol. Nyman gör mycket nytta med sina djupledslöpningar och Bärkroth/Traustason är två mycket bra kantspelare.

Så precis som i gårdagens match mellan AIK och Elfsborg ser jag stora möjligheter för båda lagen att göra mål. Och det är ju en start om man vill ha minst 3 i matchen.

Bajen har 4 pinnar ner till kvalspel, men ett par lag mellan sig. Peking ligger överraskande tvåa och kan spela utan press då ingen förväntar sig att laget ska hänga med i racet hela vägen. Så det är ingen ångestmatch mellan två lag i skriande poängbehov. Jag tror det blir rätt öppet och frejdigt. Kan tänka mig att vi landar på 2-1 åt något håll eller möjligen 2-2.

Båda lagen har gått ö2,5 i 9/16 matcher hittills i år.

@nokkan21
  Hammarby - IFK Norrköping
Spela på Speltips Hammarby - IFK Norrköping
Polsater - 26 Juli 2015 - 23:27
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
12:50  Boll - Tsuboi
Bordtennis - World cup - U91.5 bollar
1.83
14:30  Chuan - Shibaev
Bordtennis - World cup - Chu Hcp -1.5
1.72
16:00  Stoke - Bournemouth
Fotboll - Premier League - 1
2.17
16:00  Manchester City - Burnley
Fotboll - Premier League - 1 asian hcp -2,5
1.88
16:00  Barnsley – Hull
Fotboll - Championship - 1
2.90
16:45  Lopp 6: Bula Bula Am
Trav - Örebro - Plats
2.35
18:30  Valencia - Sevilla
Fotboll - La Liga - 1
2.00
20:45  Napoli - Inter
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,0
1.88
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65
16:15  Celta Vigo - Atletico Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.05
20:45  Lazio - Cagliari
Fotboll - Serie A - 1, asian hcp -1,5
1.80

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming