Härlig utdelning här på Rekat i går när AIK gjorde slarvsylta med Elfsborg. Kollega Polsäter (över 2,5) kunde jubla tidigt och min draw no bet-rek var tämligen ohotad också. Kul med en bra start på hösten i bonnbollen också. Både Sollentuna och Sandviken vann enligt plan. Bara BLGM i Falkenberg som sprack, vilket kändes lite surt med tanke på hur tidigt Falken tog ledningen. Kör på med Allsvenskan i kväll och kioskvältaren Halmstad - Gefle. Här förstår jag inte varför bortalaget är så pass uträknat av marknaden.

Senaste möte
Gefle - Halmstad 0-0

2014
Halmstad - Gefle 3-2
Gefle - Halmstad 2-0

2013
Halmstad - Gefle 2-2
Gefle - Halmstad 2-0

ALLSVENSKAN
10. Gefle IF 15 5 4 6 18-24 -6 19
13. Halmstads BK 16 3 5 8 12-21 -9 14

HBK hemma
8 3 0 5 7-12 -5 9

Formen
O, V, O, O, V

* Sex matcher utan förlust varav 4/6 oavgjorda

Gefle borta
8 2 1 5 9-20 -11 7

Formen
O, O, F, F, V

Senaste match
Åtvid - Gefle 1-1

Intressant fajt i botten av tabellen där ett ekonomiskt pressat Halmstad gör vad de kan för att hålla sig ovan ytan. Ligger just nu på samma poäng som GIF Sundsvall som har kvalplatsen. En positiv trend med sex raka utan torsk varav fyra av dessa oavgjorda. James Keene var nog det bästa som kunde hända HBK. En terrier på topp som springer och krigar i 90 minuter plus tillägg. Bara att ha en sån karaktär stärker ju ett lag som kämpar för sin allsvenska existens. Här tycker jag dock att HBK blivit väl stora favoriter. Formen är definitivt god men de ligger trots allt fem poäng bakom Gefle - som dessutom har en match mindre spelad. HBK har bara vunnit tre matcher på hela säsongen och Gefle är i grund och botten ett mer homogent lagbygge än Halmstad som fått börja om från början i år. HBK saknar fortfarande Simon Silverholt och Viktor Ljung. Marcus Johansson utgår skadad, Perparim Beqaj gör säsongsdebut i truppen. Nyförvärvet från Zimbabwe, Matthew Rusike, är INTE spelklar vilket givetvis är bra för bortalaget.

1. Stojan Lukic 3. Fredrik Liverstam 8. Kristoffer Fagercrantz 7. Junes Barny
30. Malkolm Nilsson 5. Christoffer Andersson 10. Antonio Rojas 9. James Keene 6. Mohammed Ali Khan 11. King Gyan 15. Perparim Beqaj 21. Andreas Bengtsson 16. Eric Smith 18. Shkodran Maholli 26. Alexander Berntsson 17. Sead Haksabanovic 28. Jesper Westerberg 19. Snorre Krogsgård

Ett Gefle som kommer till spel utan Johan Oremo. Avbräck absolut, men i stället får de in en riktigt tung spelare i truppen. Kwame "Conte" Bonsu, senast i Mjällby, känns som en riktig Gefle IF-spelare och kommer passa bra med sin goda fysik. Återstår att se om han startar men Gefle kommer ändå till västkusten med en slagkraftig trupp.

Emil Hedvall, Oskar Larsson, Ilir Berisha, David Fällman, Jesper Florén, Jens Portin, Jacob Ericsson, Martin Rauschenberg, Kwame Bonsu, Jonas Lantto, Tshutshu Tshakasua, Robin Nilsson, Johan Bertilsson, Anders Bååth, Emil Bellander, Dioh Williams, Jacob Hjelte, Dardan Mustafa.

Bortalaget kan dessutom spela avslappnat. Ett kryss här är absolut ingen katastrof och med tanke på att de tagit båda sina bortasegrar på gräs (Falkenberg, Helsingborg) ser jag det inte alls som omöjligt att de kniper poäng även här. Gefle trivs när spelet går sakta och de bara kan ligga rätt i positionerna, hugga när läge uppstår. Det är HBK som måste stå för kreativiteten här och frågan är ju om det verkligen passar dom egentligen? Finns risk att de blir straffade i stället.

SPELTIPS
Tycker Gefle har bättre chanser än oddsen visar och när vi får hela 2,00 på X2 (+0,5) hos bet365 kan jag inte bara blunda för det (3/5 units). Ser en tydlig kryssrisk här där Gefle egentligen är nöjda med resultatet, samtidigt som inget av lagen brukar ösa in mål framåt. Ett annat väldigt motiverat spel är ju under 2,5 mål. Gått in i Halmstads fem senaste matcher och två senaste för Gefle. Blev 0-0 på Strömvallen i våras. Det spelet hittas till 1,75 hos Nordicbet för den som inte vill utesluta HBK-seger.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-07-27 15.16:59

This is the stats tab
This is the post tip