Speltips

Speltips Salzburg - MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-29 19:00 Spela här

Speltips Salzburg - MFF
Land: Österrike Liga: CL-kval
Odds: 1.76 Speltips: MFF +1,5
2015-07-29 19:00 Salzburg - MFF MFF +1,5 1.76 Polsater

Spelar MFF +1,5 i deras CL-kvalmatch mot Red Bull Salzburg. Spelet innebär att vi vinner om MFF tar poäng eller förlorar med max ett mål.

MFF-truppen:
1. Johan Wiland
30. Marko Johansson

3. Anton Tinnerholm
13. Yoshimar Yotún
17. Rasmus Bengtsson
21. Kári Árnason
25. Felipe Carvalho
26. Andreas Vindheim
31. Franz Brorsson

5. Erdal Rakip
6. Oscar Lewicki
8. Enock Kofi Adu
19. Magnus Wolff Eikrem
20. Vladimir Rodic
22. Tobias Sana

9. Markus Rosenberg
15. Pawel Cibicki
23. Jo Inge Berget
28. Nikola Djurdjic

Inga avbräck alls mer än att Rasmus Bengtsson är ett frågetecken, men han bör kunna spela. I övrigt kan noteras att Agon Mehmeti och Guillermo Molins alltså inte ens platsar i truppen. Sedan skåningarna fått in Johan Wiland tycker jag truppen ser ruskigt bra ut. Svaga kortet man har är enligt mig Yotún på vänsternbacken, men i övrigt ser det bra ut. Finns en bra mix av rutin och unga spelare som ändå är väldigt bra.

Salzburg har sedan lagen möttes i fjol förlorat Kevin Kampl till Dortmund och Sadio Mané till Southampton. Mittbacksstjärnan Ramalho har sålts till Bayer Leverkusen. Dessutom har flera andra försvunnit till Red Bull Leipzig - är det ett tecken på att prioriteten hos läskfabrikanten håller på att flyttas? 10 av 16 spelare som användes i i dubbelmötet i fjol är borta.

Anfallet leds numera av unge Marco Juricin, som fanns i truppen redan i fjol, men som då spelades sparsamt och, icke att förglömma, Jonatan Soriano. Spanjoren har gjort 26, 31 och 31 mål i österrikiska ligan de senaste tre säsongerna och snittar ungefär ett mål per match. Riktigt vass forward. Hinteregger, landslagsmittback för Österike är också kvar. i övrigt är det mycket nytt. Och ungt. Jag tycker inte nyförvärven, åtminstone inte på pappret, ser sådär väldigt skrämmande ut. Klart är att man är ett bra lag och att österrikarna är rättmätiga favoriter. Men jag tror inte det blir någon walk in the park här. Salzburg inledde sin tävlingssäsong med att förlora borta mot Mattersburg med 2-1, efter att ha släppt in 2-1-målet i 93:e.

Visserligen har MFF också ett till stora delar nytt lag. Men skåningarna är mitt uppe i säsong. Känns som att formen blir bättre och bättre och att de nya spelarna kommit in väl. Åge Hareide lyckades väl med taktiska uppställningar flera gånger i fjol och kanske kan man få till något liknande här.

MFF hade en hel del flyt som kom undan med 2-1 i det här mötet förra säsongen. Men det känns som att Salzburg var ett bättre lag då än nu. MFF var nog också bättre i fjol än nu, men det känns som att formen blir bättre och bättre. Mot ett Salzburg som inte är mitt uppe i sin säsong och som dessutom inte borde vara helt samspelta tror jag att MFF kan ställa upp ett lag som kommer undan med ett bra resultat här.

Tycker även MFF har offensiv kapacitet att kunna såra Salzburg i omställningarna här, så nog finns det möjlighet för skåningarna att göra en balja också.

Näej, +1,5 i ett CL-kval känns bra här. Kom igen Malmö!

@nokkan21

Polsater - 28 Juli, 2015, 18:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!