Speltips

Speltips AZ–Basaksehir

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-30 19:30 Spela här

Speltips AZ–Basaksehir
Land: Europa Liga: Europa League
Odds: 2.20 Speltips: 1
2015-07-30 19:30 AZ–Basaksehir 1 2.20 RalleArvid

Sex raka satta och 20 av 25 senaste totalt. Med god form kastar jag mig in i Europa Leagu-kvalet och blickar ner mot Holland.

AZ slutade trea förra året och kom därför först av "de övriga” i ligan med de två giganterna PSV och Ajax. Sedan dess har ett sommaruppehåll ägt rum och sedan fotbollen återupptogs har Alkmaar spelat fem matcher, vunnit fem och har 20–2 i målskillnad. Låt gå för att det inte är det mest skräckinjagande motståndet man stött på men icke desto mindre, segrar, gjorda mål och hållna nollor kan aldrig betyda något annat än självförtroende, positivt go i laget och när det nu är dags för den första tävlingsmatchen för säsongen tror jag att spelarna är riktigt motiverade att gå in för första gången på två och en halv månad till sin hemmaborg.

Basaksehir har även de spelat träningsmatcher och gjort det bra. Två segrar och två oavgjorda är facit när laget nu åker till Holland. Laget kom på en meriterande fjärdeplats i förra årets Süperlig men till skillnad från AZ var man över 20 poäng ifrån jättarna i toppen och laget kunde lika gärna hamnat sjua. Varför jag tror att Basaksehir kommer få problem här är att det inte alls är ovanligt med uppstickarlag som gör en bra säsong att följa upp det med en lika imponerande säsong - inte sällan är det dessutom inledningen av andra säsongerna som brukar strula. En knackig start, problem med självkänsla och nedåtgående spiral. Sen är ett mycket tungt argument här att turkarna, förutom att de givetvis är på bortaplan, helt saknar den rutin från Europaspel som nästintill alltid visar sig avgörande i sådana här sammanhang. Den rutinen saknar inte AZ eftersom det är regel mer än undantag att laget huserar i de här situationerna när juli går mot augusti.

Oddssättarna har hela tiden trott på en tuff kamp men har nu börjat svänga mot mina tankar om hemmalagets goda chanser att nypa en seger i det här första mötet och på så sätt skapa sig fina möjligheter att ta sig in i huvudturneringen.

Ettan spelas till 2.20 i skrivande stund och det är alldeles för bra för att förbise.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 29 Juli, 2015, 17:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
babbel - 2015-07-30 10:53:23

AZ har ju tappat 5 nyckelspelare

Padivak - 2015-07-29 17:37:20

Spelas imorgon och inte idag som reken säger:)