Speltips

Speltips Elfsborg - Odd Grenland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-30 18:00 Spela här

Speltips Elfsborg - Odd Grenland
Land: Sverige Liga: EL-kval
Odds: 2.08 Speltips: Elfsborg ö1,5 mål
2015-07-30 18:00 Elfsborg - Odd Grenland Elfsborg ö1,5 mål 2.08 Polsater

Spelar Elfsborg över 1,5 mål mot Odd Grenland.

Första mötet av två. Europa League-kval. Sverige mot Norge.

Elfsborg åkte på en rejäl smäll mot AIK senast. Eller, åtminstone i första halvlek, som man förlorade med 4-0. Boråsarna befäster därmed sin status som usla på naturgräs men stundtals briljanta på konstgräs. Hursomhelst vann man andra halvlek med 2-0 och kan åtminstone ta med sig det. Räknar med ett enormt revanschsuget gäng här. Inga direkta skadeproblem i truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Anton Lans, Jon Jönsson, Adam Lundqvist, Simon Hedlund, Simon Lundevall, Anton Andreasson, Marcus Rohdén, Henning Hauger, Arber Zeneli, Per Frick, Viktor Prodell, Viktor Claesson, Lasse Nilsson


Odd är precis som Elfsborg mitt uppe i säsong. Tabelläget ser ut så här:

7. Odd 17 6 7 4 26:24 25

Som vi ser släpper laget in en del mål. Norska ligan är generellt sett rätt så målrik och det är inte ovanligt att man släpper in 2 mål men ändå vinner/tar poäng. Odd har exempelvis släppt in minst 2 mål i 4 av sina senaste 5 EL-matcher.

Medan Elfsborg spelat i Europa så gott som varje säsong de senaste åren är Odd framme i tredje rundan för första gången någonsin. Jag är inte så imponerad av norska ligans status och Odd ligger numera i mitten av tabellen. Inte för att Allsvenskan är klasser bättre, men det är nog rätt så jämnt.

Nog för att det är ett första-möte i EL-kval (generellt sett målfattiga historier), men jag tror att ett revanschsuget Elfsborg har goda möjligheter att få med sig ett bra resultat mot norrmännen. Hemma på konstgräset är man starka och har många kreativa spelare. Elfsborgs Europaspel har så gott som alltid följt mönstret att man lägger grunden till avancemang på hemmaplan.

Odd spelar normalt sett på konstgräs också, men de har ett rätt segt försvar som borde passa Elfsborgs kvicka spelare rätt bra.

Gillar när man får 20-25 punkter högre odds för ö1,5 mål jämfört med raka ettan. Tror vi kan få 2-0/2-1 för boråsarna här.

Vamos!

@nokkan21

EDITERAD 2015-07-30 10.31:41

Polsater - 30 Juli, 2015, 10:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!