Speltips

Speltips Viborg - Esbjerg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-31 18:00 Spela här

Speltips Viborg - Esbjerg
Land: Danmark Liga: Superligan
Odds: 1,73 Speltips: 1X
2015-07-31 18:00 Viborg - Esbjerg 1X 1,73 LelleSandahl

West Ham såg ut att greja -1 asian utan problem mot rumänska Astra. Då drog man på sig en utvisning och tappade till 2-2 hemma på Upton Park. Trist, men bara ta nya tag. Viborg känns som en ganska stark nykomling och Esbjerg är inget omöjligt lag att slå - speciellt då Viborg inte förlorade en enda hemmamatch på hela förra säsongen, och dessutom fick 0-0 mot Århus i hemmapremiären av danska superligan.

SUPERLIGAN
8 Esbjerg 2 0 1 1 2-3 1
9 Viborg 2 0 1 1 0-2 1

Säsongsöppningen
Esbjerg - FC Köpenhamn 1-2
Ålborg - Esbjerg 1-1

Midtjylland - Viborg 2-0
Viborg - Århus 0-0

* Lagen spelade 1-1 i en träningsmatch på försäsongen.

Upplagt för en jämn fajt mellan Viborg och Esbjerg i kvällens tredje omgång av den danska ligan. Hemmalaget är ruggigt stabila på Energi Viborg Arena där de inte torskade en enda match på hela förra säsongen. Då var det division 1 (motsvarande superettan) som klubben joggade igenom direkt efter att ha åkt ut superligan för två säsonger sen. En klubb som vet vad som krävs och Esbjergs tränare stryker under på att det här inte blir någon skrattmatch för bortalaget.
- De två uppflyttade lagen, Viborg och AGF, är betydligt starkare än de två som åkte ur, och Viborg har det som krävs för att vara ett superligalag, säger Niels Frederiksen till klubbens hemsida. Esbjerg nådde en mittenplacering förra säsongen och kan nog inte hoppas på så mycket mer denna säsong. Vi känner igen två svenskar i den uttagna bortatruppen. Mittbacken Michael Almebäck och anfallaren Robin Söder. Där är Almebäck närmast en startplats. Färska nyheter är att Esbjerg stryker vänsterbacken Jonas Knudsen från truppen då han under fredagsmorgonen blivit såld till en ännu icke namngiven utländsk klubb.
I hemmalaget Viborg är skadeläget gott och Johnny Mølby har valt följande manskap.

1. Peter Friis 5. Mikkel Rask 6. Christopher Poulsen 7. Mathias Wichmann 8. Marcel Rømer 10. Jeppe Curth 11. Jonas Kamper 12. Lukas Lerager 13. Jeppe Grønning 14. Babajide Ogunbiyi 15. Kristoffer Pallesen
16. Aleksandar Stankov 17. Alhaji Gero 20. Søren Reese 23. Christian Sivebæk 26. Jeroen Veldmate 27. Sebastian Andersen 28. Serge Deble 33. Sebastian John

Finns både rutin och spets framåt så Viborg är som sagt inget blåbärslag som kommit upp.
- Det är ett välorganiserat manskap, som släpper få målchanser emot sig, de är relativt duellstarka och med individuella kvaliteter offensivt som kan avgöra matcher. Jag förväntar mig en helt jämn match, fortsätter Esbjergs coach.

SPELTIPS
En helt jämn match, ja det säger till och med Esbjergs coach. Oddsen är då inte jämna i alla fall där bortalaget är klar favorit. Vi får 1,73 på 1X till hemmalagets favör - ett gäng som inte förlorat på Energi Viborg Arena sen de åkte ur högstaligan för två säsonger sen. Spelas hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 31 Juli, 2015, 10:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!