Härligt att se Viborg gnugga till sig tre poäng hemma mot Esbjerg för att säkra Dagens bästa spel på sajten. I dag kastar vi oss tillbaka till svensk fotboll och Allsvenskan. Djurgården har gjort en fantastisk säsong så här långt, men att hemmaseger ska vara så klar som oddsen säger tycker jag inte. Häcken har visserligen några man borta - men har heller inte förlorat mot DIF sen 2011. Den snabba, tekniska fotbollen bör passa alldeles utmärkt på Tele2:s vrålsnabba matta och jag tror mycket väl att Hisingelaget kan ta poäng här.

Senaste möten
2015-04-09 Häcken - DIF 1-1
2014-07-28 Häcken - DIF 2-1
2014-07-21 DIF - Häcken 1-2

* Senast Djurgården spöade Häcken var nio försök sen.

ALLSVENSKAN
3. Djurgården 17 9 6 2 28-15 13 33
8. Häcken 17 6 5 6 21-19 2 23

DIF hemma
8 4 3 1 15-7 8 15

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Örebro - Djurgården 0-1

* DIF obesegrat i 14 matcher (!)

Häcken borta
8 3 2 3 8-7 1 11

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Häcken - Kalmar 3-0

Vi har ett DIF som vägrar förlora mot ett lag de haft väldigt svårt för de senaste åren. Och det är en del jag lutar mig på där. Tycker Djurgården är väl stora favoriter att vinna och att Häcken ska vara så chanslöst tycker jag inte. De har ett snabbt spel som bör passa alldeles utmärkt på Tele2 Arenas Formel 1-gräs och här kan de ligga och vänta på kontringslägen som uppstår. Båda lagen har en del avbräck. I Djurgården saknas Kevin Walker som skadade sig mot Örebro, Haris Radetinac sen tidigare borta. Seon-Min Moon är uttagen och kan debutera. I Häcken blir man utan sålde Simon Gustafson och högerbacken Simon Sandberg är avstängd. Alexander Jeremejeff åkte på en muskelbristning sist och Dardan Rexhepi väntas ta hans plats.
- Vi ska vara kloka och balanserade säger Häckens tränare Peter Gerhardsson till klubbens hemsida inför mötet med Djurgården.
Gerhardsson kan glädja sig åt att hans två holländare Niels Vorthoren, central mittfältare, och Michiel Hemmen, anfallare, är spelklara. Båda lagen kommer från seger sist - Häcken med 3-0 mot Kalmar och DIF krigade till sig 1-0 borta mot Örebro.

Elvan enligt GP:
Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Jasmin Sudic, Leonard Zuta, Kari Arkivou - Samuel Gustafson, Paulinho, Mohamed Abubakari - Nasiru Mohammed, Dardan Rexhepi, René Makondele.

DIF:s uttagna trupp:
Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman
Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Seon-Min Moon, Kerim Mrabti, Soo Yong-Yoon
Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

SPELTIPS
Väl medveten om att DIF vägrar förlora så tycker jag ändå att de är lite på nergång efter skadan på viktige Haris Radetinac. Även Kevin Walker saknas på mitten i dag. Tycker det känns som kryss på förhand samtidigt som Djurgården måste förlora någon gång. Spelet Häcken +0,75 (halv förlust om DIF vinner med uddamål) till 1,88 tycker jag är bra med tanke på att Häcken brukar trivas mot DIF och har ett spel som passar bäst på konstgräs (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip