Speltips

Speltips Arsenal vs Chelsea

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-08-02 16:00 Spela här

Speltips Arsenal vs Chelsea
Land: England Liga: Community Shield
Odds: 1.75 Speltips: Chelsea att vinna
2015-08-02 16:00 Arsenal vs Chelsea Chelsea att vinna 1.75 Polsater

Spelar Chelsea att vinna Community Shield. Spelet går in om Chelsea lyfter pokalen, oavsett om det är under matchen eller straffarna.

Ska försöka hålla mig hyfsat kort.

Om vi ser till transfernyheter så har Arsenal plockat in Petr Cech. Gigantiskt plus. Man har inte tappat någon direkt tongivande spelare. Saknar dock Alexis Sanchez, som vilar sig i form. Tänkbart lag:

Cech
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Cazorla, Couqelin
Ramsey, Özil, Oxlade-Chamberlain
Giroud.

Chelsea har också haft rätt en rätt tyst transfersommar. Inte blivit av med någon direkt tongivande spelare och det är väl mest reservbänken som kompletterats. Haft vissa frågetecken för Diego Costa och Gary Cahill, men båda har gett klartecken för spel. Oklart om skadedrabbade Costa riskeras, men en tänkbar elva:

Courtois
Ivanovic, Cahill, Terry, Azpillicueta
Matic, Fabregas
Willian, Oscar, Hazard
Remy/Costa

Båda lagen har gjort bra försäsonger. Arsenal har idel segrar, men har inte stött på riktigt toppmotstånd medan Chelsea kryssat mot PSG och Barca. Att dra några slutsatser från de matcherna är rätt svårt då lagen ofta ställer upp med väldigt olika lag.

Vad jag fäster större vikt på är det faktum att Wenger aldrig slagit ett Mourinho-Chelsea. Jag tror inte man ska undersöka den psykologiska boosten en eventuell seger för Gunners här hade inneburit. Många målar upp Arsenal som titelkandidater (jag är som vanligt skeptisk) och skulle Wengers lag då börja säsongen med att slå Chelsea - titelfavoriten - ja, det är ett statement. Tror också det hade betytt väldigt mycket just för de inbördes mötena mellan Arsenal och Chelsea i ligan. Förra säsongen vann Chelsea på Stamford Bridge rätt så klart till slut. Om Arsenal visar att de kan slå Chelsea på neutral plan tror jag det skulle öka chanserna att ta poäng även på the Bridge. I förlängningen skulle det såklart öka Arsenals eventuella titelchanser.

Sen är det trots allt en titel på spel. En plojtitel, men ändå. Hade Mourinho mött något annat lag hade han nog inte brytt sig. Men nu är det Wenger och Arsenal på andra sidan. Det tror jag är en garanti för ett riktigt taggat Chelsea. Och även om Arsenal ser bra ut så tycker jag Chelsea ser snäppet bättre ut. Försvaret är lite bättre och matchvinnarna lite spetsigare.

Att mitt Arsenal skulle klara av att besegra Chelsea i vad som trots allt är en final...jag har så svårt att tro det. Eftersom jag är Arsenalsupporter hoppas jag såklart att mitt lag vinner, men hjärnan säger tyvärr Chelsea och då har jag inga problem att spela mot mitt lag.

@nokkan21

EDITERAD 2015-08-02 11.10:26

Polsater - 02 Augusti, 2015, 11:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Zebulon - 2015-08-02 12:44:16

Kan inte hålla med om Arsenals motstånd de mött. De har i alla fall mött Wolfsburg o de e ett mycket bra lag. Slog tex Bayern i ligan med 4-1 och vann cupen igår över Bayern. Så vist har de mött nått topplag..... Sen har de ju som sagt svårt mot just Chelsea.

Akberg - 2015-08-02 12:21:57

Som du säger en plojtitel, är det inte möjligt att Wenger taggas lite inför denna match ändå? Ett läge att triumfera över Mourinho. Tror Chelseas resa i USA kan påverka laget en aning också, medan Arsenal har vilat och laddad på ¨hemmaplan¨. Jag tror på Arsenal, i en förhoppningvis välspelad och jämn match.