Sam Johnsons solomål sänkte mig i går och blev en halv förlust. Tycker annars att det var en kryssmatch sett till att DIF var bättre i första och Häcken tog över i andra. Men DIF har ett grymt flyt och släpper in väldigt lite mål. Community Shield på agendan och Arsenal vs Chelsea. Som kollega Polsäter rekar blir det tufft för Arsenal, då José Mourinho aldrig torskat mot den gode Wenger. Tror också på en jämn batalj där inget av lagen vill bjuda på för mycket ytor.

Tidigare möten
2015-04-26 Arsenal - Chelsea 0-0
2014-10-05 Chelsea - Arsenal 2-0

* Under 2,5 mål i 4/5 senaste mötena mellan lagen.

Två Londonrivaler ställs emot varandra i denna jippomatch mellan FA-cupsegraren Arsenal och Premier League-mästaren Chelsea. Arsenal kommer till Wembley med gott om vind i seglen. Värvningar som lovar gott (Petr Cech) och övertygande prestationer på försäsongen - fyra segrar av fyra möjliga. The Gunners har vräkt in 14 mål i matcherna mot ett gäng i Singapore, Everton, Lyon och Wolfsburg. Men nu är det på riktigt och en titelmatch dessutom. Den superoffensiva inställningen som Wenger skickat ut laget med på försäsongen, kan han knappast göra från start mot Chelsea. Och Mourinho är Mourinho. Alltid fokus på att täppa till bakåt i första hand för att sedan ta över matchen, nöta ner motståndarna. Bägge matcherna förra året slutade under 2,5 mål och känns som en finalmatch tidigt på säsongen har förutsättningar för det också. Ett mål framåt och laget i ledning kommer täta till och lägga sig på kontring.

Alexis Sanchez missar matchen då han sackar efter med försäsongen efter spel i Copa America annars ser det riktigt bra ut för Arsenal - som har för vana att konstant sakna ett dussin spelare under säsong. Sportsmole.co.uk gör riktigt bra previews och ställer ut följande elvor:

Arsenal possible starting lineup:
Cech; Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Coquelin, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Ozil; Akpom, Giroud

Chelsea possible starting lineup:
Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic, Willian, Oscar, Hazard; Remy

SPELTIPS
Tror på en tät match mellan två bra lag där skadeläget är rätt lugnt i båda lagen. Underbar tävlingsdebut för Petr Cech mot sin gamla klubb - och visst har det här möjlighet att bli en imponerande match i matchen mellan två av världens bästa målvakter. Brukar inte spruta mål i finalmatcher och när 4/5 senaste mellan lagen heller inte gjort det känns under 2,5 mål till 1,85 bra hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip