Speltips

Speltips FC Groningen - PSV Eindhoven

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-08-02 18:00 Spela här

Speltips FC Groningen - PSV Eindhoven
Land: Holland Liga: Supercupen
Odds: 1,90 Speltips: 1X (+0,5) halvtid
2015-08-02 18:00 FC Groningen - PSV Eindhoven 1X (+0,5) halvtid 1,90 LelleSandahl

Holländsk supercupfinal mellan Groningen och PSV Eindhoven i kväll. Båda lagen har i vanlig ordning blivit sönderköpta men där tycker jag att PSV drabbats av de värsta avbräcken. Groningen kommer vara supertaggat och i tre av fyra senaste mötena har Groningen undvikit förlust - och inte legat under i paus.

Senaste möten

2014/2015
PSV - Groningen 2-1(1-1)
Groningen - PSV 1-1 (0-0)

2013/2014
PSV - Groningen 2-3 (2-2)
Groningen - PSV 1-0 (0-0)

Förra säsongens mästare PSV mot ligaåttan med U21-succémannen Simon Tibbling i laget. På pappret en lätt match men tror det finns en liten chans för skräll - eller åtminstone att Groningen säljer sig dyrt - med tanke på spelartappen PSV haft inför säsongen. Philip Cocu har blivit av med spelare som Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Oscar Hiljemark och Karim Rekik är några av dem som flyttat vidare i karriären. Många nyförvärv som Gaston Pereiro, belgaren Maxime Lestienne och högerbacken Simon Poulsen kan alla debutera. Säger inte att det är ett dåligt lag, tvärt om, de kan säkert vinna ligan igen. Men med all spelaromsättning och mot ett lag de brukar få det kämpigt mot, så tror jag Groningen kan stå upp ett bra tag i denna finalmatch. PSV saknar skadade Jetro Willems och Andres Guardado vilas efter Copa America med Mexiko. I Groningen hittar vi Rasmus Lindgren och Simon Tibbling i laget. Den sistnämnde har lovordats både i den svenska U21-tröjan men även för sin vårsäsong i Holland. Blir bara bättre och bättre den killen. Edwin van de Looi har tappat några gubbar han också. Lagkaptenen Maikel Kieftenbeld och Tjaronn Chery har lämnat för England medan Bryan Linssen (Heracles), Abel Tamata (PSV) och Jesper Drost (PEC Zwolle) tillkommit. Fotbollssajten Football Oranje förutspår följande elvor:

Probable PSV line-up: Zoet, Arias, Poulsen, Bruma, Isimat-Mirin, Hendrix, Maher, Propper, Narsingh, Lestienne, De Jong

Probable Groningen line up: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Hiariej, Rusnak, Tibbling; Antonia, De Leeuw, Linssen

SPELTIPS
Fyra senaste mötena har varit jämna och i alla dessa har Groningen klarat sig från underläge i halvtid. Nu har Groningen chans att skriva historia och kommer givetvis vara tokladdade. Tror det kan dröja innan PSV hittar rätt med alla sina nya spelare i höst och ser därför chansen till en skräll som högre än vanligt. Spelförslaget blir dock 1X (+0,5) i halvtid till 1,90 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 02 Augusti, 2015, 12:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!