Speltips

Speltips Vallentuna BK - FOC Farsta

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-08-03 19:30 Spela här

Speltips Vallentuna BK - FOC Farsta
Land: Sverige Liga: Division 3 Östra Svealan
Odds: 1,75 Speltips: 1
2015-08-03 19:30 Vallentuna BK - FOC Farsta 1 1,75 LelleSandahl

Underspelet på Wembley satt säkert men hade rätt mycket oflyt i holländska supercupen. Satt på Groningen 1X i halvtid och det var inte alls rättvist att PSV gick till paus i ledning. Sen visade PSV visserligen klass i andra men det var en annan femma. I kväll kommer jag plocka storsatsande Vallentuna BK i herrarnas Division 3 Östra Svealand.

Vårens möte
Farsta - Vallentuna 3-1

DIVISION 3 ÖSTRA SVEALAND
3. Vallentuna BK 12 7 2 3 31-17 14 23
5. FOC Farsta 12 6 2 4 26-19 7 20

VBK hemma
6 6 0 0 19-4 15 18

Senaste match
Juventus - VBK 3-3

FOC borta
5 3 1 1 12-6 6 10

Senaste match
FOC - Uppsala-Kurd 0-3

Seriens mest hårdsatsande lag Vallentuna tar emot söderortslaget FOC Farsta. VBK har 6/6 på hemmaplan och är väldigt svårspelade på sitt naturgräs och går dom inte upp i år är det ett fiasko. Vallentuna är seriens Real Madrid. Många erfarna spelare med meriter uppifrån som får sig ett par tusingar i månaden. Det är ingen hemlighet på den här nivån. Farsta är mer local lads från söderort med ett par duktiga spelare, men ingen riktigt homogen elva. Ganska stor skillnad mellan de bästa och sämsta och en rätt tunn trupp. Vallentuna har dessutom förstärkt inför hösten med en av seriens bästa spelare Peiman Pehlevan från Österåker. Han var riktigt bra i division 1 för några år sen och i laget finns väldigt många erfarna spelare. Målvakten Jonas Bylund (kom från Sirius), Sebastian Jurell och Hannes Andersson (Frej) och inte minst lagkaptenen Mani Tourang med bakgrund i AIK och Sirius. Farsta har två riktigt bra strikers i Mahdi Hachemaoui och Peter Micic. Båda dessa var frånvarande i torsken mot bottenlaget Uppsala-Kurd förra omgången, och lite oklart om båda finns med här. Saknas någon av dem är det ett jätteavbräck, men även om båda är med tror jag definitivt på Vallentuna.
De kommer vilja ta revansch för svaga 3-3 mot Juventus (Ja, dom heter faktiskt så) och behöver tre pinnar i jakten på uppflyttning. Farstas backlinje och målvakt håller inte toppklass och jag tror Peiman och Mani kommer kunna ha en rolig kväll på IP.

SPELTIPS
Vallentuna stenklar favorit i mina ögon. Riktigt vass centrallinje och nästan bara spelare som spelat på högre nivå än division 3. Värvningen av Peiman var klockren och han kommer ge dom ytterligare en dimension med sina fina fötter och hårda arbete. Poängspelare och grovjobbare i ett. Rak hemmaseger plockas till 1,75 hos bet365 (4/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 03 Augusti, 2015, 12:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!