Spelar IFK Göteborg att gå vidare mot Belenenses. Får man över 2.20 tycker jag det är bra.

2-1 till portugiserna i första mötet, vilket gör att IFK går vidare på tvåmålsseger samt seger och bibehållen nolla. 2-1 under ordinarie tid ger förlängning.

Inga skador i Blåvitt, allt tyder på ordinarie elva:

Alvbåge
Salomonsson, BJärsmyr, Rogne, Alesami
Rieks, Eriksson, Svensson, Ankersen
Engvall, Boman

Största skillnaden i första mötet var Belenenses rutinerade Carlos Martins. 33-åringen blev tvåmålsskytt. I övrigt skapade inte Belenenses så mycket, även om de visade att de är ett bollskickligt lag

Ventura; Amorim Gomes, Brandao, Tonel, Geraldes; Pinto, Sousa; Sturgeon, Martins, Rosa; Camará

Innan ÖSK-matchen i helgen tyckte jag Blåvitt visade lite trötthetstendenser. Lennartsson kör ju på med samma elva i match efter match. Men då kom en av säsongens bästa matcher, även om ÖSK var otroligt dåliga. Hursomhelst blev det en lätt resa och en del spelare kunde vilas.

Portugiserna är inte inne i sin säsong, så här tror jag Blåvitt har en fördel ju längre tiden går. Hemma på Ullevi släpper dessutom IFK knappt in några mål, håller man nollan igen räcker ett mål framåt för avancemang. Det tycker jag man har stora möjligheter att klara, jag är inte så övertygad om portugiserna efter att ha sett första mötet.

Portugiserna visade även sin sårbarhet på omställningar senast, vilket förmodligen är IFK:s vassaste vapen. Gustav Engvall går från klarhet till klarhet och danskarna på ytter-positionerna skapar alltid lägen.

Vi såg för MFF igår vad hemmaplan betyder i en kvalmatch. Skåningarna sprang som att de fick betalt per steg de tog, riktigt så brukar det inte se ut i Allsvenskan. Lär inte bli samma urladdning här, men väl ett rejält stöd för Blåvitt.

Lennartsson är en skicklig taktiker och i hemmamatchen mot polackerna hade han lagt upp en perfekt matchplan. Räknar med något liknande nu. Ett Blåvitt som spelar rätt så avvaktande i första, fokuserar på att ligga rätt och spela tajt. Sedan, ju längre tiden går, anfalla med mer folk och sakta nöta ner motståndet.

Hoppas på 0-0 i paus och sedan 1/2-0 Blåvitt. Tycker möjligheterna till avancemang är större än vad oddsen säger.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip