Speltips

Speltips Sirius - Ljungskile

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-08-08 16:00 Spela här

Speltips Sirius - Ljungskile
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,85 Speltips: 2 (+0,75)
2015-08-08 16:00 Sirius - Ljungskile 2 (+0,75) 1,85 LelleSandahl

Sirius främst om kvalplatsen men har även en liten chans att hinna ikapp Östersund, om jämtarna skulle hamna i en oväntad formsvacka. Men i eftermiddag har man en rätt jobbig match att måsta vinna. Ljungskile har inte rosat marknaden som ifjol men har fortfarande kvar en del spets. Fyra raka utan förlust på bortaplan samtidigt som Sirius saknar tongivande spelare och har haft svårt mot LSK på senare. Skrälläge?

Tidigare möten
2015
Ljungskile - Sirius 4-3
2014
Sirius - Ljungskile 2-2
Ljungskile - Sirius 1-0

SUPERETTAN
3. Sirius 18 8 8 2 31-14 17 32
8. Ljungskile 18 7 4 7 26-21 5 25

Sirius hemma
9 6 3 0 19-6 13 21

Formen
V, F, V, F, O

Senaste match
Sirius - Syrianska 1-0

Ljungskile borta
9 2 3 4 12-9 3 9

Formen
F, O, F, V, V

Senaste match
Ljungskile - AFC 0-3

"Tre tunga avbräck för Sirius". Det står att läsa om man klickar in sig på UNT och visst är det kännbara tapp för dagens hemmalag.
– Ante Eriksson har problem med ljumsken och har inte kunnat träna på hela veckan, men det ska inte vara någon stor grej. (Ante) Björkebaum har ont i knäet, men inte heller det ska vara så allvarligt. (Erik) Figueroa är sjuk, han har feber, säger Kim Bergstrand om läget i laget.
På pluskontot får de tillbaka mittbacksparet Carl Nyström, Oscar Pehrsson och centrala mittfältaren Kim Skoglund, vilket stärker upp defensiven. Men i det offensiva spelet är avbräcken kännbara då Ante och Ante spelat mycket på slutet samtidigt som Figueroas överlappningar och inlägg (och målfarlighet på fasta) gör att de tappar en dimension på vänsterbacken. Av någon anledning har tränaren Kim Bergstrand dessutom gått ut och gett Ljungskile, som lidit av sin tunna trupp i år, extra tändvätska inför matchen genom att gå till attack mot två av gästernas spelare.
– Ljungskile har två spelare, Jonas Lindberg och Jakob Olsson, som kan utmana Andreas Johansson om filmningspriset. De springer runt och slänger sig hela tiden, säger Siriustränaren inför matchen.
Vet inte vad han vill få ut av det uttalandet och därför kan vi ju räkna med att Lindberg och Olsson blir extra motiverade att göra en bra match.

Ljungskile har fyra raka på bortaplan utan torsk. Slog AFC och Utsikten och spelade 0-0 både mot GAIS och Assyriska. Senaste matchen var dock ingen höjdare. AFC United stod kompakt och LSK kom ingenstans, när stockholmarna dessutom var ruggigt effektiva blev det i stället en oväntad torsk (0-3). Ser ju sådär ut naturligtvis men en helt annan typ av match här. Nu är det Ljungskile som kan ligga kompakt, låta Sirius ha boll och satsa på omställningar. En spelform som ställer lägre krav än att möta etablerat försvar varje anfall. Sirius målskytte har avtagit de senaste omgångarna med tre raka 1-0-matcher. Två segrar mot Ängelholm och senast Syrianska samt torsk borta mot BP. Starkt att vinna sist med tanke på så många avbräck i backlinjen. Nu möter man som sagt ett lag de inte slagit på tre försök.

SPELTIPS
Tycker Sirius varit lite på nedgång och de offensiva avbräcken är kännbara. Gäller för Stefan Silva och Moses Ogbu att kliva fram i deras frånvaro men jag är osäker. Ljungskile har spelat bra bortaspel ett par veckor, skött sig bra mot Sirius på senare och fått extra tändvätska genom Bergstrands attack i tidningen. Spelar Ljungskile +0,75 till 1,85 hos bet365 . Det betyder halv förlust om Sirius skulle vinna med uddamålet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 08 Augusti, 2015, 08:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!