Speltips MFF - IFK Göteborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-09 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05
Tips: 1
Gillar raka ettan på MFF hemma mot Blåvitt.

1. Göteborg 18 11 5 2 29:10 38

6. Malmö 18 8 7 3 35:24 31

Svårslagna tabelletan mot jagande MFF. Seger här är ett måste för att MFF ska blanda sig in i guldstriden. Vinner man skiljer det 4 pinnar och ett nytt guld är ingen omöjlighet. Tappar man däremot poäng är det nog adjö på riktigt.

Inga direkta avbräck för IFK, följande trupp har tagits ut.

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson Thomas Rogne, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Adam Johansson, Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Gustav Svensson, Martin Smedberg-Dalence, Sören Rieks, Mikael Boman, Gustav Engvall, Victor Sköld, Riku Riski.

Alvbåge
Salomonsson, Rogne, Bjärsmyr, Alesami
Rieks, Eriksson, Svensson, Ankersen
Boman, Engvall

inte heller MFF har några större avbräck på förhand. Erdal Rakip är avstäng, men det är inget som betyder särskilt mycket. Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotàºn, Anton Tinnerholm, Carvalho, Rasmus Bengtsson, Kári àrnason.

Tobias Sana, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Vladimir Rodic.

Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Nikola Djurdjic, Agon Mehmeti.

Hareide har roterat en del i allsvenskan, hur han gör nu återstår att se. Man har fått vila 3 dagar sedan Salzburg-matchen och nästa match spelas inte förrän nästa lördag. Så inget större behov av att vila spelare egentligen, men vi får se. Enligt Sydsvenskan blir det samma elva som mot Salzburg:

Johan Wiland -
Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotun -
Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget,-
Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic.

Kommentar: Jag är alltjämt övertygad om att MFF är det lag som har klart högst kapacitet i allsvenskan. Med så många nya spelare i laget är det kanske inte konstigt att stabiliteten och grundtryggheten inte funnits där. Det har gjort att laget tappat en hel del poäng. Men när spelet väl fungerar - ja, då ser det riktigt bra ut. I onsdags stod man dessutom för en ny bragd då Salzburg slogs ut. 3-0 hemma är vansinnigt bra gjort. Den energin tar man med sig in i den här matchen. Att det är ett fullsatt stadion hemma i Malmö som väntar och inte en trött bortamatch i Gefle eller Åtvidaberg gör att jag är övertygad om att vi får ett MFF som är på tå.

När jag såg matchen mot Salzburg kändes det verkligen under matchens sista halvtimme, då MFF spelade med 10 man, som det var en riktig vattendelare för deras säsong. Hade en reducering kommit hade det varit ruskigt tungt då man trots allt varit väldigt nära. Då hade man fått spela ett tufft kval för att ens nå Europa League. Nu lever CL-drömmen och minst Europa League-gruppspel är klart. Vansinnigt viktigt med tanke på de investeringar som gjorts i truppen. Uttåg mot Salzburg och fiaskosnacket hade ökat.

Jag har sagt det några gånger nu, men det tål att konstateras igen: de nya spelarna ser ruskigt bra ut. Rodic är väldigt spännande, Djurdjic är klass och Arnason har varit stabil. Under ungefär en månads tid har jag känt att MFF varit på g, trots att resultaten inte varit jättebra i allsvenskan. Nu är det ingen Europamatch i veckan som stjäl fokus heller, vilket är bra.

MFF har 4-2-0 på sina sex senaste möten med Blåvitt. I våras stängde man ner Blåvitt totalt på Ullevi och vann med 1-0.

IFK gjorde en mycket bra match hemma mot ÖSK i söndags, men ÖSK var också brutalt dåliga. Jobbig match i torsdags då man bara fick 0-0 mot Belenenses och därmed är ute i Europa League. Tungt. Bortamatch nu med bara två dagars vila (en extradag för Malmö alltså, som dessutom sluppit resa). Kör hårt med sin förstaelva, då man har en rätt svag bänk. Visserligen har man fått in Riski nu, men tveksamt om han startar efter bara några dagar i klubben. Det har blivit mycket speltid för startelvan och det har funnits vissa trötthetstendenser.

Bortsett från Örebromatchen tycker jag IFK sett sämre ut efter uppehållet än före. Delvis hänger det ihop med att Vibe sålts, vilket försämrat laget. 1-1-3 på sina 5 matcher efter uppehållet. Det var tur att det bunkrades poäng före uppehållet, det är det som gör att serieledningen är kvar.

Trots att IFK tagit fler poäng tycker jag att MFF är det bättre laget. Tycker skåningarna är starkare på de flesta positionerna. Med en dags extra vila och hemmaplansfördel tycker jag ettan känns solid.

@nokkan21
Spela på MFF - IFK Göteborg hos Nordicbet
Spela nu
Polsater - 8 Augusti 2015 - 21:14
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: