Ljungskile tog vara på Sirius försvarsmisstag och grejade en poäng till goa 1,85 (+0,75). Fortsätter med handicapspel i svensk fotboll där jag tror att Bajen tar sig samman och åtminstone inte förlorar hemma mot Elfsborg.

Senaste möte
2015-04-08 Elfsborg - Hammarby 1-1

Allsvenskan
4. Elfsborg 17 10 4 3 33-20 13 34
11. Hammarby 18 4 6 8 22-27 -5 18

Bajen hemma
8 4 1 3 12-8 4 13

Formen
F, F, O, V, O

Senaste match
GIF Sundsvall - Hammarby 3-0

Elfsborg borta
8 4 1 3 13-10 3 13

Formen
F, V, V, F, V

Senaste match
Odd - Elfsborg 2-0 (Europa League)

Var själv på plats i Sundsvall och såg Hammarbys misär i måndags. Det var ingen vacker syn alls. Det enda som såg lovande ut var Imad Khalilis inhopp och möjligtvis även den isländske keepern som jag tycker verkar duktig. 0-3 i arslet och konstgrässpecialisten Elfsborg på besök på Tele2. Given torsk om vi bara tittar på tabell och form men jag tror banne mig att Bajen reser sig här. Varför? Är det så att Khalili är redo för att starta så tror jag han kommer ge laget en ny dimension i anfallsspelet, tyngd de saknat tidigare under säsongen. Om inte så får de ändå tillbaka både Stefan Batan och Johan Persson från avstängning. Utvilade och rejält taggade att visa fansen att Bajen inte bör ha något med den värsta nedflyttningsstiden att göra. På minussidan är Lars Saetra avstängd och Erik Israelsson förmodat skadad, men Israelsson tycker jag inte är lika viktig som Persson på mitten. Kan öppna för att Richard Maygar startar på nytt i backlinjen. Elfsborg då? 1-1 sist lagen möttes i Borås i vad som var en fin allsvensk match. Kommer från torsk i Europa League-returen mot Odd och har därför endast fått vila fredag och lördag mellan matcherna. Marcus Rohdén är avstängd på mitten utöver de gamla vanliga skadorna och det gör att Bajens frånvaro av Israelsson blir mindre kännbar. Elfsborg har vunnit samtliga fyra bortamatcher på konstgräs (Djurgården, Norrköping, GIF Sundsvall och Åtvidaberg) och inte tagit mer än en pinne på gräs. Talar ju emot den här reken men som sagt, jag tror att Bajens vilja att vinna framför 20 000+ hemma på Tele2 är så stor att Elfsborg inte kommer hem med tre poäng den här gången.

SPELTIPS
Min känsla är att Bajen inte förlorar den här matchen. Blir heller inte förvånad om de vinner efter tre raka matcher utan vinst varav den senaste var rent bedrövlig. De måste skärpa sig och med Batan och Perssons rutin in igen och eventuellt Khalili från start så tror jag de grejar 1X till 1,67 hos Ladbrokes (3/5 units). Den som vill höja oddset och utesluta krysset lirar Bajen draw no bet till 2,26 hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip