Speltips: AIK - DIF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-10 19:00
Land: Sverige
Liga: Liga
Odds: 1.78
Tips: Ö2,5 mål
Det vankas derby i Stockholm och jag väljer att lira ö2,5 mål i matchen.

Tabell:

3. Djurgården 18 10 6 2 30:16 36

6. AIK 18 9 6 3 35:24 33


Ö/u-statistik:
AIK: 13/18 matcher över 2,5 mål. På hemmaplan är siffran 8/9.
Djurgården: 8/18 matcher ö2,5 mål. På bortaplan är siffran 3/9.

Ett par tunga avbräck för DIF. Kevin Walker (16/1) och Alexander Faltsetas (13/0) missar matchen, det är ordinarie innermittfältet det. Lutar åt Kerim Mrbati från start centralt då, blir en klart mer offensiv balans. Det tråkiga för överspelet är att Haris Radetinac, en av seriens bästa spelare de första 15 omgångarna, är skadad sedan tidigare. Även ordinarie mittbacken Omar Colley (18/2) är skadad. Ser dock inte det som ett särskilt tungt avbräck då Björkström (eller Stenman från bänken) kan kliva in centralt.

Truppen:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Michael Jahn, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Jesper Karlström, Seon-Min Moon, Kerim Mrabti, Soo Yong-Yoon

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

AIK har i skrivande stund (söndag kväll) ej presenterat någon trupp på sin hemsida. Troligen bränner mittbacken Per Karlsson (13/0) matchen liksom vb Pereyra (6/1). Hooiveld verkar dock kunna spela.

Djurgården har gått över förväntan i år och blandar sig faktiskt in i guldstriden/kampen om Europaplatserna. Vid seger går man faktiskt upp i serieledning. Otroligt imponerande säsong såhär långt. Men med 3 av 4 ordinarie mittfältare samt en mittback borta är det frågetecken för om man orkar med ett AIK som agerat oerhört bra hemma på Friends i år (8-1-0). Samtidigt har Djurgården blivit mållösa vid endast två tillfällen på hela säsongen medan AIK:s försvar sett väldigt skakigt ut (5 hållna nollor, 6 lag har släppt in färre mål) för att vara ett topplag. Så nog har Djurgården stora möjligheter att göra mål.

För AIK är det bara seger som gäller. I torsdags åkte man ut ur Europa League, vilket gör att man kan fokusera fullt ut på allsvenskan. Vid seger går man upp på samma antal poäng som DIF och är bara två poäng efter IFK-toppduon. Med tanke på hur många lag som finns emellan AIK och guldpositionen är det bara seger som gäller för de svartgula. Goitom är glödhet, Bangura skapar en hel del (även om han är väldigt ojämn) och Ishizaki ser bra ut. Bevara oss bara från Fredrik Brustad så har vi en bra offensiv. Bara Malmö FF har gjort fler mål och på hemmaplan snittar Gnaget 3 mål/match.

Vårderbyt var en otroligt öppen historia (slutade 2-2) och jag tror vi kan få en liknande match än en gång. AIK måste gå för segern och Djurgårdens offensiv är väldigt bra medan AIK:s defensiv är desto mer skakig.


2/3-1 eller 2-2 känns som rimliga resultat.

@nokkan21EDITERAD 2015-08-09 20.26:56
  AIK - DIF
Spela på Speltips AIK - DIF
Polsater - 9 Augusti 2015 - 20:26
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:30  Palermo - Cittadella
Fotboll - Serie B - 1 asian hcp -0,5
1.83

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming