Mff -1,5 är en no-brainer när de tar emot Gefle hemma på Swedbank.

Uppdaterar mer närmare inpå, men följande skrivs onsdag kväll:

Visst, MFF har Celtic borta i Champions League-kvalet kommande vecka. Men den matchen spelas på onsdagen, så det blir tre dagars vila inför den. Rosenberg och Adu är dessutom avstängda mot Celtic och borde vara aktuella för spel här. Sen är truppen så pass bred att jag tycker man har goda möjligheter att köra över Gefle hemma ändå.

Tabellen:
6. Malmö 19 9 7 3 37:25 34

7. Helsingborg 19 8 3 8 27:25 27

8. Gefle 19 7 5 7 23:28 26


Det skiljer alltså endast två placeringar mellan klubbarna, men för mig är skillnaden enorm. Som jag sagt en längre tid så tycker jag dessutom MFF är rejält på g.

Blytung match på onsdagskvällen för Gefle också. Tappade 2-0-ledning hemma mot Elfsborg till förlust 3-2. Avgörandet kom på en tveksam straff i 95:e. Bara två dagars vila innan laget nu ska ta sig ner till Malmö. Inte optimalt. Saknar dessutom Johan Oremo, lagets bäste målskytt.

Även om Gefle tagit tre grässegrar den här säsongen så brukar man ha notoriskt svårt på bortaplan, i synnerhet på just gräs. Fyra av lagets fem förluster på bortaplan den här säsongen har varit med 2 mål eller fler.

Malmö har vittring nu. Visst, Celticmatchen är extremt viktig, men Allsvenskan också. Fyra poäng upp till serieledning gör att gulddrömmarna lever. För mig är det stor skillnad på att behöva åka iväg och spela bortamatch i allsvenskan när man har europaspel här näst. Känns som att det är svårare att mobilisera energi. Inför ett välbesökt Malmöstadion är det desto enklare. MFF visade i första halvlek mot Blåvitt vilken hög kapacitet laget besitter - hade inte Yotun blivit utvisad hade segern varit betydligt klarare.

Skiljer en klass mellan lagen. Även om MFF roterar tror jag att laget löser en klar seger här.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip