Speltips: IFK Göteborg - BK Häcken

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-16 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.82
Tips: Ö2,5 mål
Över 2,5 baljor spelar jag i Göteborgsderbyt mellan Blåvitt och BK Häcken.


Två av de mest målsnåla lagen i serien. IFK snittar 2,2/match (näst lägst i serien) medan Häcken snittat 2,4 (12:e lägst).
Blåvitt har gått ö2,5 i 9/19 matcher medan BK Häcken gjort det i 6/19. Inbördes har fem av de senaste sex dock gått över 2,5 mål. Men statistik är inte allt. Inte inbördes möten heller.

IFK saknar Bjärsmyr (ordinarie mittback) och Gustav Svensson (ordinarie def. mittfältare). Två väldigt tunga avbräck defensivt då Bjärsmyr är en av seriens bästa mittbackar och den naturlige ledaren medan Svensson är viktig med sitt bollvinnande centralt. Återstår att se hur laget formeras, men skulle gissa på att trotjänaren Hjalmar Jonsson ersätter på mittbacken medan Tom Pettersson går in centralt. Samtidigt har laget fått in finländaren Riku Risti (fw) och dansken Mads Albaek (mf.) Finnen Risti imponerade väl knappast mot Malmö debuten medan det återstår att se hur vass dansken är. Men hursomhelst tror jag det är väldigt viktigt för IFK att de fått in lite fräscha ben i laget. Som jag varit inne på tidigare har Lennartsson matchat samma lag i stort sett hela tiden. 10 spelare har startat minst 16 matcher av 19 i allsvenskan. Lägg till att det varit Europaspel också, vilket inneburit en del resande. Att laget varit slitet har bekräftats och de har synts spelmässigt också. Efter uppehållet har laget som gick som tåget gått 1-3-2 i serien. Enda vinsten kom mot Örebro, som verkar hålla Superettanklass just nu.

Om man ska se det från den ljusa sidan så har laget nu fått vila en vecka sedan förra matchen. Äntligen lite ordentlig träning och äntligen lite vila från matchande. Det tror jag kommer göra de offensiva spelarna gott, i synnerhet uttrarna Ankersen/Rieks, som kanske är de som sett allra mest slitna ut.

Truppen:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Adam Johansson, Emil Salomonsson, Thomas Rogne, Hjalmar Jonsson, Tom Pettersson, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg-Dalence, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Riku Risti, Mikael Boman, Gustav Engvall, Victor Sköld.


Häcken är nog en liten besvikelse för en del den här säsongen. Har inte fått spelet att stämma fullt ut och målskyttet har inte fungerat, laget har bränt alldeles för många chanser. Efter uppehållet har det dock sett bättre ut, inte minst för att man fått in en del nya spelare. 4/6 matcher har gått ö2,5 sedan uppehållet och i 4/6 har båda lagen gjort mål i matchen. Mot Gefle senast skapade laget 21 avslut, vilket såklart säger en del. Gerhardsson står för ett i grunden offensivt spel och Häcken vill alltid bjuda upp till dans, oavsett motstånd.

Bygger sitt spel på mycket eget bollinnehav, vilket jag tror kan passa omställningsstarka Blåvitt ganska bra.

Inga nya avbräck för Häcken, Martin Ericsson saknas fortsatt centralt. Truppen:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Pekalski, Abubakari, Gustafson, Vorthoren, A. Andersson
Forwards och Yttrar: Paulinho, Rexhepi, Hemmen, Mohammed, Makondele

Häcken tillhör det där lilla mittenskiktet som har en bit både uppåt och neråt i tabellen. Det här är säkerligen en av de matcherna som är en av de återstående höjdpunkterna den här säsongen. Att knäppa storebror på näsan och dessutom stjälpa Blåvitt i guldjakten hade nog känts väldigt bra. Samtidigt är poängbehovet inte desperat, de kan spela rätt avslappnat - skön känsla i ett derby.

Blåvitt har tappat det järngrepp man tidigare hade om guldet. Har dock ett lite lättare schema framöver, så nog kan man fortfarande hoppas på guld. Men. En seger här hade varit oerhört välkommet, kryss duger liksom inte. På hemmaplan försöker man dessutom alltid koppla greppet, publiken nöjer sig inte med mindre än att Blåvitt går på attack från minut 1. Samtidigt dras laget med två tunga avbräck defensivt.

Mot bakgrund av det här ser jag en öppen match framför mig. Ser goda möjligheter för båda lagen att göra mål. Samtidigt känns krysset rätt dött...

2-1 Blåvitt eller något sånt?

@nokkan21
  IFK Göteborg - BK Häcken
Spela på Speltips IFK Göteborg - BK Häcken
Polsater - 15 Augusti 2015 - 22:03
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
04:30  Lakers - Clippers
Basket - NBA - 2 hcp -5.0
1.90
14:00  Seppi - Dzumhur
Tennis - ATP Moskva - Seppi
2.20
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
20:00  Verdasco - Anderson
Tennis - ATP Stockholm - Verdasco
3.20
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming