Premier League är tillbaka och det är även dags för mitt första spel. Omgång 2 är i full gång och matchen på måndagskvällen, mellan Liverpool och nykomlingarna Bournemouth är sist ut. Liverpool som besegrade Stoke i en tajt match i första omgången bör visa sig starkare på hemmaplan.

Funderingarna på säsongens Liverpool är många, hur ska säsongen arta sig? Allt fler stora och viktiga stjärnor har lämnat och har, förhoppningsvis, gett plats för nya ledarfigurer att växa fram. En är Jordan Henderson som har tagit över efter Steven Gerrard. En tuff uppgift väntar den 25-åriga engelsmannen, men kommer han att klara av att ta laget till nya meriter? Mycket hopp ligger också på 23-åriga Roberto Firmino, Liverpools näst dyraste spelare i historien att leverera i offensiven. Framgångarna i Tyskland imponerar. En spelare som anses ersätta Raheem Sterling, som gick till Manchester City. En annan som har hämtats in till offensiven är 190 cm långa Christian Benteke. Stark och explosiv anfallare som kan bidra med mycket i Liverpools offensiv, bara han kan hitta rätt. Gjorde en medelmåttig insats förra helgen mot sitt gamla Aston Villa. Kan förhoppningsvis hitta ny energi i kvällens match.

Liverpools kommande matcher:
Liverpool - Bournemouth
Arsenal - Liverpool
Liverpool - West Ham
Manchester United - Liverpool.

Bortamatchen mot Stoke i första omgången blev en tajt sådan. Hemmalaget hade tillräckligt med chanser för att hänga åtminstone ett mål. Istället var det Philippe Coutinho som briljerade i matchens slutskede med högerdojan när hans skott seglade in i bortre hörnet. Brendan Rodgers pustade säkerligen ut då en bra inledning på säsongen är att föredra. Ska bli intressant att se vad den 42-åriga tränaren kokar fram denna säsong. Tog sitt Liverpool till titelstrid för två säsonger sedan medan han misslyckades, med dessutom en betydligt bredare trupp, säsongen efter det. Ett krampaktigt Liverpool krigade till sig tre poäng i premiären, nu är det dags för premiär på Anfield och jag tror att laget går ut för att ge sin hemmapublik vad som krävs.

I matchen mot Stoke startade Liverpool med:
Mignolet - Clyne, Lovren, Skrtel, Gomez - Henderson, Milner - Ibe, Coutinho, Lallana - Benteke

För Bournemouths del så spelade man lagets första match i Premier League någonsin i förra omgången, hemma mot Aston Villa. Även det var en jämn match där hemmalaget gjorde en bra insats mot Aston Villa. Gästernas Rudy Gestede sänkte dock nykomlingarna med en distinkt nick i den 72:a minuten. Tränaren Eddie How har gjort en rejäl insats med klubben då han på sju år har tagit laget från botten i League 2 till högsta ligan Premier League. All heder till lagets otroliga resa men i min bok slutar lyckodagarna här, truppen håller inte klass nog för att säkra kontraktet till nästa säsong. Erfarna och rutinerade Artur Boruc från Southampton har hämtats in, en viktig position att bygga upp ett försvar med. Till försvaret har även Sylvain Distin, från Everton, hämtats in. Också en stor och viktig spelare som troligtvis kommer ha en stor betydelse i försvaret, trots hans ålder på 37 år.

I matchen mot Aston Villa startade Bournemouth med:
Boruc - Francis, Elphick, Cook, Daniels - Ritchie, Gosling, Surman, Pugh - King, Wilson

Läget i lagen:
Liverpool saknar Sturridge, Flanagan och Allen.
Bournemouth saknar irländaren Harry Arter.

Kommentar

Bournemouths första bortamatch bör bli en tuff sådan. Truppen är inte ¨spelredo¨ för den snabba Premier League-fotboll som ligan faktiskt kräver, och på Anfield kommer Liverpool ösa på med sina snabba spelvändningar och vrida & vända-spel på offensiv planhalva. Vill se Liverpools offensiv hitta rätt här, nu när laget har chansen, och Coutinho ska fortsätta ge laget den kvalité han besitter. Vill även se Emre Can på mittfältet istället för Ibe.

Ett handikapp på -1.5 för 2.40 Liverpool är alldeles för högt för mig och det tar jag med 1.5/5 units, hos Sbobet. Finns även hos bet365 .

Trevlig måndag!

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip