2.85 på BK Häcken mot ett ÖSK som inte visat någonting alls på hur länge som helst? Tycker det känns högt och spelar.

Uppdaterat 27/8:

Spelade alltså precis vid oddssläpp Häcken som segrare till 2.85. Nu har de droppat ner till runt 2.45. På gränsen till spelvärt fortfarande, asian +0 går att testa för den som vill vara lite mer försiktig.

ÖSK fortsätter gå riktigt trögt. Fick visserligen känna på hur det är att vinna i Svenska Cupen förra veckan, men mot HBK tappade man två ledningar. Oacceptabelt i en så viktig match.

En av anledningarna till att jag såg ett visst smygvärde på Häcken så tidigt var att ÖSK hade ett gäng spelare som riskerade avstängning. Nu blev det två spelare som inte får spela i den här matchen: Nye Astrit Ajdarevic och mittbacken Sigurbjörnsson. Ett par avbräck i redan tunn trupp.

Nu saknar Häcken visserligen Jasmin Sudic och Ivo Pekalski av samma anledning, men tror inte det är lika kännbart. Sudic saknades även i förra helgens match, den mot MFF. Den matchen var visserligen riktigt jäkla trött, men att vinna mot CL-Malmö är onekligen imponerande, oavsett om skåningarna hade bristande fokus. Positivt från den matchen var att Martin Ericsson var tillbaka. När han är frisk är han en av seriens bästa mittfältare, stort plus.

Vad mer kan man säga om matchen?
Ja, ÖSK har kniven på strupen, vilket de haft hela säsongen utan att de lyft poängmässigt. Har 0-3-5 på sina 8 allsvenska matcher efter uppehållet. Hela säsongen har man väntat på att ÖSK ska börja plocka poäng. Nu har de alltså följande rad efter 22 omgångar:

15. Örebro 21 2 8 11 16:40 14:

I år är ÖSK ett bottenlag. Simple as that.

Häcken är lite av en besvikelse i år, men när spelet stämmer är de bra. Deras spel gynnas också av att det är konstgräs är min känsla. Kan spela avslappnat resten av säsongen då man befinner sig i ingenmansland i tabellen. Tror de har bra segerchans här.

Första målet blir, som alltid, väldigt viktigt. Får Häcken det lär ÖSK bli rejält stressade, skulle däremot hemmalaget få det kan de kanske reda ut stormen.

@nokkan21

EDITERAD 2015-08-27 22.54:08

This is the stats tab
This is the post tip