Speltips Celtic - MFF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-19 20:45
Land: Skottland
Liga: Liga
Odds: 1.95
Speltips: U2,5 mål
Spela på Speltips Celtic - MFF
Hämta din bonus på 1000 Kr här
Spela på U2,5 mål
U2,5 mål blir min startposition i Celtic-MFF.

Första kvalmötet av två. Har en tendens att bli målsnålt, då bibehållen nolla i kolumnen för insläppta mål är ett bra resultat för båda lagen.

Nu saknar MFF dessutom Markus Rosenberg, som är avstängd. Säga vad man vill om Super-Mackans säsong (han har varit väldigt ojämn), men i såna här matcher behövs hans offensiva kvalité. Rent ledarmässigt på planen tror jag Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Johan Wiland m.fl. kan axla en ledarroll, men just Rosenbergs stundtals oerhörda skarphet kommer saknas. Även Adu är avstängd, i övrigt är MFF skadefria.

Hur Malmö ställer upp har jag sett lite olika bud om, men jag skulle gissa på att det blir 5-3-2 med följande lag:
Johan Wiland -
Anton Tinnerholm, Kári àrnason, Rasmus Bengtsson, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotàºn -
Erdal Rakip, Oscar Lewicki,
Vladimir Rodic -
Jo Inge Berget, Nikola Djurdjic.

Känns som att det hade varit bra att få in tre mittbackar som kan försvara på defensiva fasta, Celtic har två långa och målfarliga mittbackar i form av Van Dijk och City-bekantingen Boyata.

Trolig Celtic-elva:

Gordon,
Lustig, Boyata, Van DIjk, Izaguirre
Gary Mackay-Steven, Scott Brown, Johansen, Biton, Armstrong.
Ciftci

Celtic saknar en riktigt vass striker. Turken à‡iftà§i väntas starta, men han är än så länge mållös i tävlingssammanhang. Är dessutom avstängd i ligan, så saknar lite matchform och samspel med övriga laget. Skotten Griffiths är ett annat alternativ, men han väger lite lätt normalt sett.

Det har tjatats om det här ett tag nu, men Celtic är verkligen inte vad de var för ett par säsonger sedan. Över en säsong hade de säkert vunnit allsvenskan med viss marginal, men över 180 minuter har MFF goda möjligheter att såra skottarna. Jag var själv över till Skottland och kikade på Old Firm i vintras och kan säga att jag inte imponerades av Celtic alls. Sedan såg jag dem mot isländska Stjarnan tidigare i somras och då imponerade Celtic inte heller. Faktum är att man släppte till ett par riktigt heta chanser mot ett väldigt begränsat motstånd där. Så nej, jag är inte impad.

Samtidigt ska MFF ha respekt, för Celtic är trots inte dåliga och de ska vara knappa favoriter här. Tycker det låter på Åge Hareide som att det blir ett försvarsinriktat Malmö, norrmannen medgav själv på presskonferensen att han gärna ser 0-0. Sen tycker jag MFF visat tidigare i Europa att de fått viss rutin av de här matcherna. Det är inte så att de kommer med mössan i hand och naivt tror att de ska spela ut lagen de möter ute i Europa. Snarare spelar man taktiskt slipat och är inte rädda att göra det som krävs för att nå fördelar (filma till sig egna frisparkar, dra på sig cyniska frisparkar, maska etc.).

Tror att Lewickis taktiska klokhet, Bergets fantastiska kämpaglöd (han lär vara rejält revanschsugen efter en misslyckad sejour i Celtic) och Rakips löpkapacitet kommer stoppa många Celticanfall. Bakåt finns Rasmus Bengtsson, som blir bättre och bättre, och Kari Arnason som också är bra. För att inte tala om rutinerade Johan Wiland, som fortfarande håller hög klass.

Även om Celtic släppt till en del målchanser i de matcher jag sett tror jag det kan bli lite för uddlöst utan Rosenberg. Jag tror MFF kommer lägga stort fokus på defensiven och försöka hålla 0-0 så länge som möjligt. Det lär komma en anstormning från Celtic inledningsvis, så där blir det viktigt att MFF överlever första 20.

Därefter tror jag att Celtic faktiskt också har en del respekt för MFF. Skåningarna har trots allt besegrat Olympiakos, Sparta Prag och Red Bull Salzburg x2 inom loppet av ett år på hemmaplan. Skulle MFF få med sig ett bortamål vet skottarna att det blir tufft - så jag tror inte det blir tok-ös från deras sida.

1-0?

@nokkan21
Spela på Celtic - MFF hos Ladbrokes
Polsater - 18 Augusti 2015 - 23:35
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: