Garry Monk besöker Stadium of Light och Sunderland på lördag 16.00. Väljer att spela en bortavinst till Swanseas fördel, till oddset 2.05.

Swansea mötte, i lördags, Newcastle hemma och spelade fullkomligt ut sitt motstånd. 64-36% i bollinnehav och 19-4 i skottstatistik. André Ayew styrde högerkanten på mittfältet och Bafétimbi Gomis gjorde ett riktigt bra jobb i offensiven. Efter mycket om och men så har Garry Monk något fint på G med sitt Swansea. Spelade 2-2 borta mot Swansea i premiären. Kul att se att Jonjo Shelvey är på uppgång också, man har aldrig riktigt varit säker på vad man får av 23-åringen. Ibland ett mål framåt och en dålig dag ett mål bakåt istället.

Ska bli mycket intressant att se vad mer André Ayew, 25-åringen från topplaget Marseille, kan åstadkomma. Delad skyttekung, tillsammans med Gomis, med två mål efter två matcher.

-------

Sunderland har det desto tyngre. Laget håller, efter två omgångar, till i botten av tabellen med 7 insläppta mål och två förluster. Spelade senast hemma mot Norwich där man förlorade med 1-3. Gjorde en slarvig match där man tappade bollen alldeles för ofta. Tippar laget på den undre delen av tabellen denna säsong. Dick Advocaat är en erfaren tränare med meriter från många olika länder. Klarade med nöd och näppe kontraktet till årets säsong när Sunderland slutade på en 16:e plats i tabellen, tre poäng ner till Hull City, som åkte ur ligan.

På senare tid har dock framgångarna vänt för Advocaat och det känns inte som att många pusselbitar ligger på sin rätta plats i hans nuvarande Sunderland. Laget är sannerligen kvalificerat för Premier League-spel, med unge Cattermole, O'Shea, Larsson, Defoe, Gomez och inte minst nyvärvade Kaboul, men samspelet lyser med sin frånvaro. Iallafall denna inledning på säsongen. Det finns även god kvalité i backlinjen, konstigt nog, i den backlinje som har läckt hela sju mål på de två inledande matcherna. Kommer tränaren Advocaat göra någon förändring inför lördagens match mot ¨Svanarna¨? Har han så många andra alternativ? Brown, O´Shea och Matthews? De två sistnämnda har suttit på bänken i de inledande matcherna och verkar inte ha varit med i Advocaat plan för backlinjen. Medan rutinerade Wes Brown dras med en knäskada, ryktas dock vara tillbaka till lördagens match.

Läget i lagen:
Sunderland:
Adam Johnson och Jordi Gomez missar lördagens match. Danny Graham och Wes Brown ryktas vara åter fit.

Swansea:
Jordi Amat missar då han dras med en fotskada. Ki Sung-Yeung prövas inför mötet mot ¨Black cats¨.
--------
Tycker inte att Sunderland har hittat rätt kemi inom laget än, och tror att det kan ta några omgångar. För kvalité finns det gott om. Tror det finns hög risk för tredje raka förluster här, mot Swansea på Stadium of light.

Spelar Swansea vinst till 2.05 hos bet365 , med 1.5/5 units.

TWITTER@HolmbergAke

EDITERAD 2015-08-21 15.53:03

This is the stats tab
This is the post tip