De spelare som jag tycker sett allra bäst ut så här långt i Cincinnati är Berdych tillsammans med Federer. Det stod nästan skrivet i sten att tjecken skulle göra en bra turnering i Cincinnati efter dunderfloppen i Montreal. Hans tunga grundslag kommer väl till pass här och han gör ofta bra resultat på den här typen av hardcourt.

Det passar honom också ganska bra att möta Dolgopolov. Ukrainaren släpper nästan alltid till break och han såg lite nervig ut mot Janowicz i åttondelen. Han borde nästan tappat andra set med 6-0, men räddade upp det till 6-3. Och i tredje blev han bruten när han skulle serva för matchen…så, njaa.. han känns väldigt instabil just nu, det ska också sägas att Janowicz inte var särskilt bra heller.

Man ska inte dra några jätteväxlar av Berdychs demolering av Robredo. Spanjoren var uppenbarligen sliten och har varit skakig hela veckan. Men Berdych returnerar jävligt bra nu och har i regler inga problem med Dologpolovs servar.

Dessutom, det är inte alls ovanligt att han växer in i turneringar och gör bättre och bättre matcher ju längre en turnering lider - det känns lite åt det hållet just nu.

Berdych har 4-0 i matcher och har täckt dagens hcp-lina i 3 av 4 matcher…och det som är anmärkningsvärt är att samtligt tre vinster där han täckt hcp-linan har varit på exakt samma underlag som den här turneringen spelas på (hardcourt DecoTurf)

Berdych -3,5 spelas till 1,76 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip