Speltips Kalmar FF - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-23 17:30
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.40
Tips: KFF dnb
Spelar Kalmar FF dnb till 2.40 hemma mot Elfsborg.

2. Elfsborg 20 12 5 3 38:22 41

11. Kalmar 20 6 4 10 22:25 22

Hemma:
9. Kalmar 10 4 3 3 13:9 15

Borta:
4. Elfsborg 10 5 2 3 16:12 17


Till att börja med är det bara att konstatera att man aldrig vet vart man har Kalmar FF. Ena dagen kan de se otroligt svårspelade ut medan de i nästa omgång kan vara chanslösa hemma mot GIF Sundsvall eller spela lika med Halmia i Svenska Cupen. Så det är inte omöjligt att de förlorar den här matchen med 4-0. Men jag tror de har en viss poängchans.

Dels är Kalmar rätt svåra att möta på Guldfågeln Arena. Visserligen är det inte en lika glamourös bortamatch som när smålänningarna huserade på Fredriksskans, men det är fortfarande en ganska osexig fajt mot ett hårt jobbande hemmalag inför rätt lite publik. Energin kommer inte automatiskt så att säga. Kalmar har förlorat "bara" 3 av 10 hemma i år och man har bland annat besegrat Malmö FF. Visserligen är formen inget att hänga i julgranen, men någon gång kommer reaktionen på det också - för när det väl stämmer är man bra, åtminstone hemma.

Saknar visserligen David Elm, men den bäste Elmen - Rasmus, spelade från start i Svenska Cupen i veckan. Kanske är han redo för ett gäng minuter även här.

Sedan har vi ju det här med Elfsborgs spel på gräs. 0-1-3 på gräs i år. Då är det bland annat ett kryss mot Falkenberg och en förlust mot Halmstad i den där raden (Halmstad har vunnit tre matcher på hela året!).

Dessutom är Viktor Prodell och Per Frick out för den här matchen. I synnerhet Prodell har varit riktigt het den senaste tiden. Har gjort 7 av Elfsborgs senaste 10 mål. Avbräck. Vidare tycker jag att det märkts på laget att de spelat väldigt mycket matcher den senaste tiden. Med Europaspelet inräknat har man spelat 14 matcher på 41 48 dagar. Kalmar har spelat 8 fajter under samma tid. Tycker man kunnat skönja en del lite trötta ben på en del håll den senaste tiden. En sån som Arber Zeneli har inte sett lika bra ut som inledningsvis under säsongen för att ta ett exempel.

Sammanfattningsvis då. Kalmar gillar att vara underdogs. Det sitter i hela klubbens identitet. Nu trasslade man sig vidare i cupspelet i veckan och slapp den värsta fiaskostämpeln. Kan gå in i den här matchen med en rätt skön känsla då inte särskilt många väntar sig att de ska ta poäng. Samtidigt är poängbehovet stort och motivationen borde ju finnas där. Motivation och dessutom klass har Elfsborg också, men med tanke på avbräcken de här, det tajta matchandet och deras grässpel...2.40 på Kalmar med insatsen tillbaka på kryss, det lockar mig.

@nokkan21
Spela på Kalmar FF - Elfsborg hos Unibet
Spela nu
Polsater - 21 Augusti 2015 - 22:55
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: