Speltips: DIF - Bajen

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-08-24 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.0
Tips: U2,5 mål
Under 2,5 mål blir mitt spel i derbyt mellan Bajen och Djurgården.

6. Djurgården 20 10 6 4 30:19 36

11. Hammarby 20 5 7 8 23:27 22

DIF har nu fem lag framför sig i tabellen och känslan är att om man ska hålla sig kvar i guldracet så krävs nog seger här.

Bajen tog en något turlig seger borta mot Falkenberg senast, vilket var välbehövligt. Har därmed skapat sig viss distans neråt i tabellen.


Statistikmässigt har DIF 10/20 ö2,5.
Bajen har 8/20 ö2,5.

Men nu vankas det alltså derby, då brukar som bekant tabelläge och form vara av mindre betydelse. Noterbart är att matchen alltså spelas på Tele 2 - en arena de här båda lagen delar.

Haris Radetinac, som enligt mig varit en av seriens bäste spelare första halvan av säsongen, saknas fortfarande då han är långtidsskadad. Inte heller Kevin Walker är redo för spel. Däremot har DIF Omar Colley och Arvidsson tillbaka jämfört med matchen mot Elfsborg och har tagit ut följande trupp:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Seon-Min Moon, Kerim Mrabti,

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi


Tänkbart lag:
Höie
Björkström, Colley, Bergström, Arvidsson
Mrabti, Karlström, Faltsetas, Berntsen
Mushekwi, Johnson

Hammarby har sin vana trogen inte presenterat någon matchtrupp på hemsidan, men borde inte ha några större skadeproblem.

Djurgården kommer från två raka förluster, där de blivit mållösa. Prestationerna har varit okej, men några poäng har det inte blivit. Däremot tycker jag DIF sett mer uddlösa ut än tidigare. I derbyt mot AIK skapade laget knappt något alls av värde, trots att man var en gubbe mer i en stor del av matchen. Mot Elfsborg missade man en straff men skapade i övrigt inte jättemycket. Vad beror då detta på? Delvis tycker jag man ser att Radetinac saknas. Hans förmåga att utmana, vara kretiv och hålla i boll saknas i detta DIF. Sedan tycker jag att Mushekwi sett mindre skarp ut än tidigare under säsongen. Efter matchen mot Elfsborg delgav Pelle Olsson att allt snack om hans framtid kan vara en faktor här. Någon klarhet i den fronten har det inte blivit ännu, åtminstone inte offentligt.

Försvaret hos DIF ser dock fortsatt stabilt ut. 19 insläppta hittills är det bara IFK Gbg som slår.

Bajen får inte det offensiva spelet att lossna. Ett mål framåt på de senaste fyra matcherna skrämmer inte och ingen av nyförvärven har väl blivit någon omedelbar succé. Trots alla spelare som kommit in i laget under sommaren och tidigare vintern känns det som att Kennedy fortfarande är vital för laget. Och jag tycker inte han känns särskilt formstark. Nu blev det visserligen 3 mål för Bajen i Svenska Cupen i helgen, men det är en sak att göra mål mot Carlstad United, en annan att föra det på Pelle Olssons välorganiserade Djurgården.

Samtidigt tycker jag Hammarbys försvar blivit allt bättre under säsongen. Målvakten Kristinsson är dessutom riktigt bra.

Med derbyt AIK-Djurgården i färskt minne ser jag något liknande framför mig. Känns som det har alla förutsättningar att bli en tajt och tät historia med en hel del kamp och få målchanser. Ett klassiskt derby med andra ord. Derbymatcherna på Tele 2 har hittills inte riktigt blivit så, men med tanke på hur lagens offensiv sett ut och att respektive defensiv känns rätt stabil så tycker jag underspel är en bra startposition att ha.

Som alltid när det gäller underspel är det dock bra att ha ett öga på matchen live då förutsättningarna under matchen kan ändras och öppna upp nya spelmöjligheter. Men jag har illa fall en känsla av att det här kommer bli en sån match där första 25 minuterna bara är ett ställningskrig och inget av värde händer och helt plötsligt är det halvtid med 0-0 som resultat. Förmodligen får jag väl se 3 mål första 27 minutrarna (det är så det brukar gå till med dessa förhatliga underspel), men på förhand känns det troligt med en målsnål match.

@nokkan21

  DIF - Bajen
Spela på Speltips DIF - Bajen
Polsater - 23 Augusti 2015 - 21:27
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
SSLAZIO888 - 2015-08-24 18:54

Nokkan du är så dålig asså! Hur kan du ens lägga upp rekar? Mitt tips spela alltid mot nokkan. Så mitt tips över 2.5 i denna match :)

Dorian - 2015-08-23 23:34

Såg du Elfsborg-Dif?
Colley lirade mittback, Dif vann
skott-statstiken och skapade 12 hörnor.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
16:00  R Vityazi - D st Petersburg
Ishockey - MHL - 2 hcp -1,5
2.00
19:00  Lebesson - Chien
Bordtennis - Pro A - Lebesson
1.72
19:00  Federer - Tiafoe
Tennis - ATP Basel - Tia hcp +5,5 games
1.77
19:00  Djurgården - Örebro
Ishockey - SHL - 1
2.07
20:00  Winterthur - Biasca
Ishockey - Swiss League - 1
2.00
20:45  Arensal - Norwich
Fotboll - EFL Cup - 2 asian hcp +2
1.70
20:45  Inter - Sampdoria
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,5
1.70
18:00  Khachanov - Tsonga
Tennis - ATP Wien - Khachanov
4.00
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming