Speltips

Speltips Malmö FF - Celtic

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-08-25 20:45 Spela här

Speltips Malmö FF - Celtic
Land: Sverige Liga: CL-playoff
Odds: 2.75 Speltips: 1
2015-08-25 20:45 Malmö FF - Celtic 1 2.75 mr_england

Spelbolagen fortsätter att underskatta Malmö på hemmaplan i dessa sammanhang och det ska vi givetvis fortsätta att ta betalt för. Vi erbjöds 2.87 senast hemma mot Salzburg och idag får vi 2.75 hemma mot Celtic. Det är naturligtvis ett alldeles för högt odds och bet365 ger bara Malmö 36 procents vinstchans. Det håller jag inte alls med om. Malmö har mycket större vinstchans än så. Dessutom i en match som de måste vinna då man förlorade med 3-2 i det första mötet.

Båda de här lagen är lite som Dr Jekyll och Mr Hyde på hemmaplan vs bortaplan. De kan se riktigt usla ut på bortaplan för att sedan mindre än en vecka senare vara fantastiska på hemmaplan mot samma motstånd. Jag tar därför väldigt lätt på att Malmö var utspelade under långa perioder i det första mötet i Skottland. Det är helt andra förutsättningar nu vilket innebär att Malmö kommer vara mycket bättre och Celtic mycket sämre. I alla fall om vi ser till hur det sett ut tidigare där Malmö varit riktigt vassa på ett kokande Swedbank Stadion. Malmö får dessutom tillbaka Markus Rosenberg som var avstängd i det första mötet. Ett jätteplus sett till både spelkapacitet och Rosenbergs rutin.

Det är anmärkningsvärt vilken stor skillnad det har varit på Malmö hemma jämfört med borta i de viktiga CL-kvalmatcherna den här och förra säsongen och jag tror på ett liknande scenario den här gången. Jag räknar inte matcherna mot Zalgiris från Litauen där man gick vidare på halvfart. I dubbelmötet mot Salzburg skiljde det hela fem mål hemma vs borta. 0-2 borta blev 3-0 hemma. Förra säsongen förlorade Malmö med 4-2 borta mot Sparta Prag för att sedan vinna med 2-0 hemma. I det avgörande playoff-mötet förlorade man med 2-1 borta mot Salzburg för att sedan vinna med 3-0 hemma. Malmö börjar göra det till en vana att vända underlägen från bortaplan till succé hemma.

Celtic vann mot ett lag från Island i den andra kvalomgången vilket inte betyder något och i den tredje kvalomgången så spelade man 0-0 borta mot Qarabag från Azerbajdzjan. Förra säsongen förlorade man med 4-1 borta mot Legia Warszawa för att sedan även förlora med 2-0 hemma mot Legia i den tredje kvalomgången. Celtic gick dock ändå vidare då Legia uteslöts ur Champions League. Celtic åkte sedan ut mot Maribor i playoff genom 1-1 borta och 0-1 hemma.

Det råder ingen tvekan om att Celtic är ett större fotbollsnamn än Malmö FF i Europa men de är också ett lag som tappat mark de senaste åren. Jämför man trupperna och lagen emellan så tycker jag inte att Celtic är ett bättre lag än Malmö. De saknar även någon som sticker ut och kan erbjuda något extra som exempelvis giganten (nåja) Samaras kunde. Visst är de starka på hemmaplan men det är överspelat nu. Celtic kommer spela mer disciplinerat ikväll men känns trots det sårbara bakåt och då man har släppt in sju mål på de fyra senaste matcherna känns inte defensiven särskilt stabil. Det mot Malmö som har alla sina tyngsta offensiva pjäser tillgängliga.

Skadeläget i Malmö ser bra ut och Markus Rosenberg är tillbaka efter avstängning. Även Enock Kofi Adu är tillbaka för Malmö. Det ser även bra ut för Celtic även om Mikael Lustig är tveksam till spel. Besök skadekollen .com för fullständig info gällande skador och avstängningar.

Malmös otroligt starka hemmaform i den här typen av matcher och det faktum att Rosenberg är tillbaka räcker för mig. Särskilt då oddset är så högt som 2.75. Jag spelar på en hemmaseger!

Spel: Malmö FF v Celtic 1 - odds 2.75 bet365
TV: TV6/Viaplay

mr_england - 25 Augusti, 2015, 02:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2015-08-25 11:58:34

Det fåniga var ju att Bartosz Bereszynski (som skulle ha varit avstängd, efter rött kort i Europa League säsongen innan, bra koll av UEFA som tillät honom vara med i Legias matchtrupp) var ett tidsbyte av coachen Henning Berg som kastade in honom de sista TRE minuterna och alltså hade noll påverkan på spelet eller resultatet... tror Legias fans blir minst lika glada om Malmö slår ut Celtic i år som de blev när Maribor slog ut dem förra säsongen.

Ekenbladen - 2015-08-25 11:45:46

De har du rätt i!
Kom ihåg den matchen så väl då jag hade lirat celtic 1,2,3 på bomben men fick den rättad fel ;) rätt fin utd har jag för mej

mr_england - 2015-08-25 11:31:23

Tack Ekenbladen. Har uppdaterat. Det förändrar dock inget gällande min teori att Celtic är ett mkt sämre bortalag.

Ekenbladen - 2015-08-25 09:38:08

Dubbelmötet mot Celtic*

Ekenbladen - 2015-08-25 09:36:01

Legia vann ju dubbelmötet mot Malmö ifjol med 4-1 hemma och 2-0 borta, 6-1. Men i bortamatchen använde man sig av en oreggad spelare så celtic tilldömdes segern 3-0 och därmed vidare på bortamål.
Så man kan nog inte riktigt säga att celtic vann den matchen med 3-0 :)