Snett på det med undern i Belgien. Club Brugge var totalt iskalla och United kunde jogga sig till en storseger. Upp på sadeln igen! Legia Warszawa är ett svårslaget hemmalag i Europasammanhang. Nu har de dessutom med sig 1-0 från bortamatchen mot ukrainska Zorya. Tror icke de tappar detta!

Legia Warszawa är främst kända för sina galna supportrar - som både bidrar med fantastisk läktarkultur, och en jävla massa trubbel. Inte ovanligt att Legia tvingas spela med tomma läktare på grund av fansens misskötsel, men till kvällens match är publik i alla fall välkommen. Ett klart plus för hemmalaget som förra säsongen gick rent på hemmagräs i gruppspelet, innan de föll mot Ajax i slutspelet. Årets Europa League-säsong har öppnat bra på hemmaplan igen. 1-0 mot Botosani (4-0 totalt) och 1-0 mot Kukesi (även där 4-0 totalt) i kvalfasen. Borta mot ukrainska (just nu 2:a i ligan bakom Dynamo Kiev) vann Legia (3:a i ligan) med 1-0 och har alltså ett fint utgångsläge hemma på Pepsi Arena i Warszawa.

Legia torskade den senaste ligamatchen med 1-2 hemma mot Korona Kielce när norrbaggen Henning Berg valde att rotera truppen. Legia dominerade stort men mål efter 2 min och 90+3 blev knäckande. Nu har de ett gott utgångsläge och brassen Guilherme och förre DIF-anfallaren Aleksandar Prijovic väntas gå från start. Zorya vann en inhemsk cupmatch mot baconlaget Krystal med 5-0 i söndags. Lägger ingen större vikt vid det när de nu i stället MÅSTE gå ut och vinna på bortaplan i en tuff EL-match. Truppen består nästan bara av ukrainare.

SPELTIPS
Med tanke på hemmaplansfavör och 1-0 med sig från bortamötet tror jag inte Legia Warszawa bränner chansen att säkra Europa League-gruppspel. Rak hemmaseger till 1,80 hos William Hill (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip