Ruggigt fet kvällsmatch i Serie A i kväll! Roma mot Juventus redan i andra omgången. Juve började med hemmatorsk (!) mot Udinese (!) samtidigt som Roma fick nöja sig med 1-1 borta mot Hellas Verona. Tycker det nya Juve ser långt ifrån färdigt ut och ger Roma fördelen här.

Senaste möten

2014/15
Roma - Juve 1-1
Juve - Roma 3-2

Det är inga duvungar som Juventus tappat till den här säsongen och jag tycker absolut det finns en chans för, framförallt, Roma att ta hem titeln. Pogba ska styra mittfältet i Juventus och jag tror absolut han kommer klara av det med bravur, men utan Pirlos känsliga fötter och Vidals genombrottsstyrka tycker jag inte laget är lika vasst i den lagdelen. I kväll saknas dessutom Khedira, Marchisio och Asamoah - alla tre pålitliga lirare. Roma fick det inte riktigt att klicka i premiären borta mot Hellas Verona. Men fick ändå med sig poäng och bör ha en bra känsla i laget inför årets första hemmamatch, där det blir mer eller mindre slutsålt. En grym chans att visa fotbollsvärlden att Roma är att räkna med i kampen om Serie A-titeln i år. Tycker Roma har gjort flera intressanta värvningar med Salah, Dzeko som offensiva hot. Bör bli en del baljor från dessa herrar. Den preliminära elvan från Gazzetta dello Sport indikerar på att Rudi Garcia går för tre poäng och jag tror att Pjanic, Keita och Nainggolan har chans att vinna mittfältskampen på sitt hemmagräs. Gör man det bör det inte bli förlust och på bänken finns spännande spelare att kasta in framåt. Juve har med Cuadrado och Alex Sandro som ska bli spännande att se, men jag vidhåller att Roma känns mer färdigbyggt i dagsläget än Juve med så mycket nya namn.

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Roma (4-3-3) Szczesny - Maicon, Manolas, Castan, Torosidis - Pjanic, Keita, Nainggolan - Salah, Dzeko, Iago

Avbräck: Strootman, Rudiger

Juve (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pereyra, Padoin, Pogba, Evra - Dybala, Mandzukic

Avbräck: Khedira, Marchisio, Asamoah

SPELTIPS
Trots att jag är laziale tror jag mer på Roma i den här matchen. Vi får 1,95 på hemmaseger draw no bet hos bet365 och det känns helt klart spelvärt (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip